x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos 6 obiceiuri la care trebuie să renunțați pentru a avea un abdomen plat

6 obiceiuri la care trebuie să renunțați pentru a avea un abdomen plat

19 Apr 2016   •   18:06
6 obiceiuri la care trebuie să renunțați pentru a avea un abdomen plat

Vara e din ce în ce mai aproape și toți vrem să scăpăm de burtică. Țesutul adipos de pe abdomen reprezintă o problemă nu doar de ordin estetic, ci și o amenințare pentru starea de sănătate. Totuși, de multe ori, pare imposibil să slăbim în această zonă a corpului.

Pentru a face lucrurile chiar mai complicate, medicii ne atrag atenția asupra faptului că anumite obiceiuri alimentare pe care le considerăm sănătoase ne încetinesc progresul sau chiar înrăutățesc situația, făcându-se să ne îngrășăm.

Potrivit Prevention.com, cele mai frecvente șase greșeli care ne împiedicăm să obținem un abdomen de invidiat sunt:

 

  1. Consumați prea multe semipreparate, mâncați prea des în oraș, luați gustări procesate

Chiar dacă sunt sărace în calorii, alimentele procesate pot avea un conținut ridicat de sare și sodiu – o dublă amenințare pentru talia dumneavoastră. Alimentele sărace balonează și fac ca organismul să stocheze zaharurile – chiar și pe cele naturale, cum e mierea – sub formă de grăsime. Potrivit unui studiu publicat în revista medicală Hepatology, persoanele care servesc gustări procesate, bogate în grăsimi trans, zahăr și sare au mai multă grăsime abdominală, decât cei care consumă alimente integrale, chiar dacă numărul de calorii este același.

 

  1. Faceți foarte multe abdomene

Poate ați mai auzit, dar repetăm încă o dată informația: Țintind anumite zone ale corpului nu veți reuși să slăbiți local. Trebuie să slăbiți „cu totul” pentru a vedea rezultate. Cu alte cuvinte, exercițiile pentru abdomen vă vor ajuta să faceți mușchi, care vor rămâne ascunși sub stratul de grăsime, făcând acest țesut adipos mai evident.

O abordare mai bună: concentrați-vă asupra exercițiilor fizice care să implice întregul corp. Dezvoltându-vă masa musculară veți reuși să ardeți mai multe calorii.

 

  1. Nu dormiți suficient

Dacă nu dormiți suficient, riscați să vă îngrășați și, aparent, acele kilograme în plus se vor depune fix în jurul taliei. Un studiu realizat în Statele Unite a arătat că persoanele care dorm mai puțin de 5 ore pe noapte, nu doar că au mai multe kilograme, ci au și mai mult țesut adipos pe abdomen, spre deosebire de cei care dorm între 6 și 8 ore. Când dormim prea puțin, este declanșată secreția de hormoni ai foamei și suntem tentați să mâncăm mai mult decât am avea nevoie. În plus, când suntem obosiți, în general nu avem starea necesară pentru a merge la sală.

 

  1. Nu faceți decât antrenamente cu greutăți

Antrenamentele cu greutăți ne ajută să ne dezvoltăm masa musculară, care, după cum știm, ne ajută să consumăm mai multe calorii atunci când suntem în repaos. Dacă vreți să scăpați de grăsimea abdominală trebuie să faceți exerciții cardio, care stimulează arderea celulelor adipoase. Evident, ideal este să îmbinați cele două tipuri de antrenamente.

 

  1. Consumați prea multe grăsimi sănătoase

Este adevărat că grăsimile sănătoase din nuci, avocado și uleiuri vegetale asigură senzația de sațietate, ajutând în procesul de slăbire. Problema este că mulți oameni au tendința de a exagera. 30 de grame de migdale, de exemplu, au aproximativ 170 de kcal, deci este foarte ușor să depășiți numărul de calorii la o gustare. Asigurați-vă că nu depășiți cantitățile recomandate: 30 de grame de oleaginoase, un sfert de avocado, o lingură de ulei.

 

  1. Nu ați renunțat la băuturile carbogazoase light

Persoanele care beau sucuri light/0 zahăr/de dietă sunt de trei ori mai predispuse să depună grăsime pe abdomen față de cele care nu consumă decât apă. Chiar dacă medicii și nutriționiștii nu au găsit explicația exactă, cea mai plauzibilă variantă este că îndulcitorii încetinesc metabolismul.

Dacă gustul apei nu vă satisface, adăugați lămâie, mentă sau ghimbir sau beți ceaiuri neîndulcite.

×