x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos 6 sfaturi esențiale pentru un aspect radiant al pielii tale

6 sfaturi esențiale pentru un aspect radiant al pielii tale

09 Sep 2022   •   17:34
6 sfaturi esențiale pentru un aspect radiant al pielii tale

Aspectul fizic este un lucru uimitor de important, atât în felul cum ne percep ceilalți dar și în felul cum noi înșine ne simțim, în pielea noastră. Pielea este cel mai mare organ al corpului nostru și este nevoie să îi oferim grija și atenția de care are nevoie. 

O piele cu un aspect sănătos ne poate face să arătăm mai bine și să ne simțim cu totul diferit. În plus, timpul pe care ni-l acordăm îngrjindu-ne pielea, este un timp prețios cu noi înșine, pe care de multe ori, nu ni-l acordăm.

Așadar, iată ce sfaturi să urmezi pentru a avea o piele mai strălucitoare, mai frumoasă și mai radiantă, din cap până în picioare.

 

            Evită băile prea fierbinți

Băile fierbinți pot fi o adevărată relaxare, pentru tine, însă nu exagera cu ele. Băile fierbinți îți pot usca pielea și o pot face să îmbătrânească mai repede. Temperatura ideală pentru o baie este de aproximativ 37 de grade Celsius și nu mai mult. Acest lucru este valabil inclusiv pentru spălatul pe față.

O baie poate fi un ritual de relaxare incredibil, care te va ajuta inclusiv la relaxarea musculaturii dar și a epidermei, însă nu exagera cu temperaturile prea ridicate. Atunci când faci o baie la o temperatură apropiată de cea a corpului tău, vasele de sânge se dilată și permit unui flux sanguin mai mare să ajungă la suprafața pielii fără a provoca disconfort sau un șoc, atunci când ieși de sub apa prea fierbinte, la nivel de piele.

 Orice tip de expunere la căldură poate duce la creșterea daunelor în timp asupra pielii tale, dacă este folosită în mod excesiv, așadar, ține cont de acest lucru.

 

Evită produsele prea dure

Săpunul este un agent de curățare aspru, care îndepărtează din piele  uleiurile sale naturale. Acest lucru îți poate irita și usca pielea, provocând acnee, mai ales dacă ai pielea grasă.

Săpunul este nociv pentru pielea ta și din cauză că a fost asociat cu reacții alergice din cauza prezenței ingredientelor parfumate sau alte substanțe.  Așadar, asigură-te că te folosești de produse care sunt concepute pentru îngrijirea pielii tale, în profunzime.

Atunci când vorbim despre ten, aici lucrurile sunt și mai sensibile. Așadar, nu folosi produse care îți pot dăuna tenului tău, și asigură-te că utilizezi acele produse potrivite tipului de ten pe care îl deții.

Mai mult, orientează-te către acele produse de calitate, ce folosesc ingrediente care au grijă de pielea ta și o fac să fie radiantă și sănătoasă, precum produsele de la CosRX. Un brand de prestigiu în Coreea, care a câștigat numeroase premii și care îți oferă produse prietenoase cu pielea ta, pentru a te bucura de un aspect mai radiant și mai tânăr pentru mai mult timp.

 

            Tratează-ți pielea cu blândețe

 

Iubește-ți pielea și tratează-o cu grijă și atenție. Evită mișcările de frecare prea dure, folosește lama de ras sau produsele de epilare, cu mare atenție. Ai grijă, în general, să fii blândă cu epiderma ta,  evitând prea multe produse deodată (mai ales cele care conțin alcool).

Dacă dorești să folosești o mască de față sau un scrub ca parte a rutinei de seară, încearcă să folosești acest produs după duș, seara, mai degrabă decât dimineața. Porii tăi sunt mai deschiși atunci și vor absorbi mai mult produs dacă îl aplici imediat după ce te-ai spălat.

 

Oferă-i momente de răsfăț

Fie că ne referim la pielea de pe corp sau la cea de pe față, alege să îi oferi pielii tale din când în când un răsfăț precum un masaj, tratamente faciale, împachetări,  o saună sau un jacuzzi. Acest lucru îți va îmbunătăți nu doar aspectul pielii dar și starea de bine. Te vei bucura de o piele mai strălucitoare.

Poți face unele dintre aceste lucruri și acasă, pentru ten, folosind măști sau instrumente de masaj.

 

            Ai grijă la alimentația ta

O alimentație sănătoasă și echilibrată este esențială pentru o bună sănătate a pielii. Pielea are nevoie de toți nutrienții pe care îi poate primi din alimentație,  pentru a rămâne tânără și cu un aspect strălucitor.

O dietă sănătoasă, bogată în fructe și legume, este deosebit de importantă pentru a-ți  menține tenul radiant dar și întregul aspect al pielii, așa că orientează-te spre o alimentație prin care să consumi zilnic o cantitate mare din aceste alimente.

Pentru a te asigura că îi oferi tot ce are nevoie, pielii tale, poți începe să incluzi, chiar și mai mult pește în dieta ta, deoarece acesta este plin de acizi grași omega-3, care sunt foarte buni pentru a stimula producția de colagen (proteina care ne menține pielea fermă).

Peștele conține, de asemenea, vitamina D, care ajută la protejarea împotriva radiațiilor UV.

Asigură-te, de asemenea,  că îi oferi pielii tale și suficientă vitamina C.  Consumă mai multe fructe, cum ar fi citricele sau ardeiul, care sunt o sursă bună de vitamina C.

 

Bea mai multă apă

Unul dintre cauzele unui aspect neplăcut al pielii, este deshidratarea. Aceasta, nu doar că îți creează un aspect uscat dar vei arăta mult mai matură.

Este important să bei apă pe tot parcursul zilei dar și să consumi alimente care sunt bogate în apă și te hidratează. O piele frumoasă trebuie hidratată atât din interior cât și din exterior, așadar nu uita de de acest aspect.

 

 

 

×