Iată astfel 7 efecte pozitive ale acestora asupra creierului:
1. Antioxidant
Dintre toate oleaginoasele, nucile are cele mai puternice proprietăți antioxidante.
2. Omega3
Sunt o sursă importantă de Omega3, un acid gras care se găsește în cantități mari în nuci, respectiv 2,3 gramde per uncie.
3. Antiinflamator
Polifenolii din compoziția nucilor combat stresul oxidativ și atenuează inflamațiile.
4. Digestie
Un studiu realizat în 2018 pe 194 de adulți sănătoși care au consumat 1,5 uncii de nuci pe zi timp de 8 săptămâni au arătat creșterea bacteriilor intestinale sănătoase.
5. Gestionarea greutății
Deși nucile au conținut ridicat de calorii, nu toate sunt deplin absorbite. În plus, sunt sățioase și ajută la controlul apetitului.
6. Controlul zahărului în sânge
Introducerea nucilor în dietele alimentare zilnice ajută la sănătatea inimii, având un impact benefic asupra presiunii sângelui din artere.
7. Sănătatea creierului
Nuile sunt bogate în nutrienți care reduc inflamațiile de la nivelul creierului și susțin funcțiile cognitive până la vârste înaintate, potrivit wionews.com.