x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos 7 tipuri de făină fără gluten care sunt sănătoase și delicioase

7 tipuri de făină fără gluten care sunt sănătoase și delicioase

de Anastasia Paul    |    12 Mar 2024   •   09:45
7 tipuri de făină fără gluten care sunt sănătoase și delicioase
Sursa foto: Hepta

Intoleranța sau sensibilitatea la gluten este atunci când ți se face rău după ce ai mâncat gluten.

Poate provoca simptome precum dureri de cap, oboseală, ceață pe creier, dureri articulare și musculare și erupții cutanate. Poate deveni chiar dificil să consumi făinuri obișnuite. Din fericire, există multe făinuri fără gluten.

Faina de migdale
Făina de migdale este una dintre cele mai utilizate făinuri fără gluten. Conține fier, magneziu, mangan, calciu, cupru și potasiu. De asemenea, este bogată în vitamina E și grăsimi mononesaturate, ceea ce se adaugă la numeroasele sale beneficii. În general, nu conține gluten, cu toate acestea, trebuie să citești cu atenție instrucțiunile pentru a evita orice alergie. 

Făina de cocos
Făina de cocos este obținută din miez de cocos uscat. Este bogat în fibre și are un gust bun. Este folosit  în combinație cu alte făinuri datorită proprietăților sale unice. Este bogat în grăsimi saturate, acid lauric, care ajută la scăderea nivelului de colesterol „rău” din organism și oferă energie. 

Făina de orez brun
Făcută din orez brun măcinat, această făină are o textură ușor granuloasă. Este versatilă și poate fi folosit în diverse rețete, inclusiv în sosuri de copt și de îngroșare. Această făină este bogată în proteine și fibre, care pot ajuta la scăderea nivelului de zahăr din sânge și la menținerea greutății corporale. De asemenea, este bogată în fier, vitamine B, magneziu și mangan, benefice pentru sănătatea inimii. 

Făina de quinoa
Quinoa este o cereală integrală densă, care conține antioxidanți, aminoacizi esențiali și vitamine. Sprijină dezvoltarea mușchilor și întărește imunitatea și vitalitatea generală. De asemenea, este bogată în fibre, care ajută digestia și promovează senzația de sațietate, contribuind la pierderea în greutate. 

Făina de hrișcă
Făina de hrișcă este produsă din sămânța plantei de hrișcă și oferă mai multe beneficii pentru sănătate. Bogat în fibre, susține sănătatea digestivă și ajută la controlul greutății. De asemenea, conține magneziu, fier și antioxidanți, care ajută la promovarea sănătății inimii și la menținerea vitalității generale. Ajută la stabilizarea nivelului de zahăr din sânge și la promovarea sănătății inimii. 

Făina de amarant
Derivată din vechiul amarant de cereale, această făină este bogată în aminoacizi esențiali, fier și magneziu. Toate acestea ajută la susținerea funcției musculare și la protejarea sănătății generale. Conține proteine care ajută la repararea țesuturilor și la dezvoltarea mușchilor. Are un indice glicemic scăzut, ceea ce înseamnă că ajută la reglarea nivelului zahărului din sânge. Bogat în antioxidanți și fibre, promovează sănătatea digestivă și scăderea colesterolului. 

Făina de ovăz
Făina de ovăz, obținută din ovăz măcinat, este o alternativă bună fără gluten benefică pentru persoanele cu sensibilitate la gluten. Conține fibre solubile și antioxidanți care protejează inima împotriva daunelor și pot menține sub control nivelul zahărului din sânge. Conține alte ingrediente care ajută la digestie, întăresc imunitatea și este potrivită pentru gestionarea greutății, notează healthshots.com.

×
Subiecte în articol: făină gluten sanatate