x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos 9 alimente bogate în magneziu. O lingură asigură necesarul zilnic

9 alimente bogate în magneziu. O lingură asigură necesarul zilnic

de Anastasia Paul    |    08 Noi 2023   •   23:25
9 alimente bogate în magneziu. O lingură asigură necesarul zilnic

Magneziul este un mineral vital care joacă un rol esențial în buna funcționare a organismului.

Este implicat în peste 300 de procese biochimice, de la funcția musculară și nervoasă până la sănătatea oaselor și producția de energie. Satisfacerea necesarului zilnic de magneziu este altfel importantă pentru mentinerea starii generale de bine.

Corpul uman are nevoie de 310 - 420 mg de magneziu pe zi. Deși este întotdeauna cel mai bine să fie obținut natural, printr-o dietă echilibrată, există alimente care conțin cantități însemnate, astfel că doar o lingură din acestea pot asigura necesarul zilnic de magneziu.

1. Quinoa - O lingură de quinoa gătită conține circa 15 mg de magneziu. Acest cereale versatil nu este doar o sursă bună de magneziu, dar oferă și un profil proteic complet.

2. Ciocolata neagră - Totodată, ciocolata neagră are un continut ridicat de cacao care contine aproximativ 25 mg de magneziu/lingură. Cu toate acestea, fii la controlul porțiilor datorită conținutului de calorii.

3. Semințe de floarea soarelui​ - Doar o lingură de semințe de floarea soarelui conține 11 mg de magneziu. Sunt, de asemenea, o sursă de vitamina E și alți antioxidanți.

4. Semințe de dovleac​ - O lingură de semințe de dovleac conține 37 mgde magneziu, făcându-le o sursă de magneziu hrănitoare și convenabilă. Aceste semințe mici sunt, de asemenea, pline de proteine, fibre și grăsimi sănătoase.

5. Spanac​ - O lingură de spanac fiert oferă 20 mgde magneziu. Încorporarea mai multor legume verzi în dieta ta poate oferi numeroase beneficii pentru sănătate.

6. Semințe de chia - Semințele de chia sunt o altă opțiune bogată în magneziu, oferind 15 mg de magneziu/lingură. Sunt bogate în fibre, acizi grași omega-3 și alți nutrienți esențiali.

7. Migdale​ - O lingură de migdale oferă 12 mg magneziu. Migdalele sunt o gustare gustoasă  care poate contribui cu ușurință la aportul de magneziu.

8. Caju​ - conține 18 mg de magneziu într-o singură lingură. Nu sunt doar delicioase, ci și o sursă bună de grăsimi și proteine sănătoase.

9. Semințe de susan - sunt bogate în magneziu, oferind 32 mg/lingură. 

Beneficii pentru sănătate 

Magneziul este esențial pentru funcționarea corectă a mușchilor și nervilor.

Ajută mușchii să se relaxeze și să se contracte și susține funcționarea sistemului nervos.

Totodată, joacă un rol important în sănătatea inimii și ajută la scăderea tensiunii arteriale.

Funcționează în armonie cu calciul și vitamina D pentru a menține oasele puternice.

Poate ajuta la reglarea nivelului de zahăr din sânge și la reducerea riscului de a dezvolta diabet de tip 2.

Este asociat cu îmbunătățirea stării de spirit și a calității somnului, făcându-l important pentru menținerea bunei dispoziții, potrivit timesofindia.com.


 

×
Subiecte în articol: alimente magneziu