x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Expert naturopat: „Acesta este secretul: hidratarea continuă permite organismului să extragă mai mult lichid din nutrienți”

Expert naturopat: „Acesta este secretul: hidratarea continuă permite organismului să extragă mai mult lichid din nutrienți”

de Redacția Jurnalul    |    02 Iul 2024   •   10:15
Expert naturopat: „Acesta este secretul: hidratarea continuă permite organismului să extragă mai mult lichid din nutrienți”
Sursa foto: Unsplash.com

Adrian Vasile, expert naturopat, a discutat în exclusivitate în emisiunea "iThink" cu Iusti Fudulu de la Antena 3 CNN despre alimentele care contribuie la hidratarea organismului, chiar și în absența consumului adecvat de apă.

Potrivit specialistului, fructele oferă o hidratare chiar mai eficientă decât apa datorită compoziției lor bogate în apă, vitamine, minerale și fibre solubile. Vasile a explicat că, în timp ce sistemul imunitar trebuie să neutralizeze anumite substanțe din alte alimente, fructele nu necesită acest efort, asigurând o hidratare pe termen lung.

„Proporția mare de apă din fructe și legume, legată de moleculele de vitamine și minerale, permite corpului să rămână hidratat pentru o perioadă mai lungă. Acesta este secretul: hidratarea continuă permite organismului să extragă mai mult lichid din nutrienți," a spus Vasile la Antena 3 CNN.

El a subliniat că, indiferent de activitățile zilnice, cum ar fi întâlniri, sport sau condus, nutrienții din fructe continuă să hidrateze organismul "în tăcere, în liniște." Vasile a concluzionat că acest proces reprezintă un "dar divin," pe care ar trebui să îl apreciem și să ne bucurăm de el.

×
Subiecte în articol: Adrian Vasile naturopat