x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Ai intoleranță la lactoză? Încearcă laptele de cânepă

Ai intoleranță la lactoză? Încearcă laptele de cânepă

04 Iun 2016   •   20:40
Ai intoleranță la lactoză? Încearcă laptele de cânepă
Sursa foto: harmoony/Getty Images/iStockphoto

Intoleranța la lactoză este întâlnită la aproximativ două treimi din populația adultă din toată lumea și este cauzată de absența unei enzime – lactaza, responsabilă de digerarea proteinei din lapte, din sistemul digestiv. Cum tot mai multă lume suferă de această problemă, alternativele la consumul de lapte sunt tot mai variate.

Una dintre alternative este laptele de cânepă, o sursă bună de nutrienți esențiali pentru organism, obținută din semin-țele de cânepă și apă. Lichidul obținut are o textură cremoasă și un gust de nucă și este foarte ușor de digerat. Este bogat în acizi grași omega 3 și omega 6, calciu, potasiu, fosfor, ribofla-vina, vitaminele A, E, D și B12, magneziu, fier, zinc și mulți alți nutrienți. Printre principalele beneficii ale laptelui de cânepă se numără întărirea imunității, efectul benefic asupra inimii, pielii, părului și unghiilor. Pentru că în cânepă se găsesc agenți antiinflamatori, consumul de lapte de cânepă îmbunătățește circulația și stimulează activi-tatea cerebrală.

Cum se prepară

În plus, laptele de cânepă este la îndemână, pentru că poate fi făcut ușor acasă. Este nevoie de jumătate de cană de semințe de cânepă decorticate, două căni de apă și un blender. Ingredientele se amestecă la viteză mare timp de câteva minute, până se omogenizează. După aceea, amestecul se stre-coară cu ajutorul unui tifon sau filtru, pentru a separa laptele de pulpă. Poate fi ținut la frigider câteva zile, dar e de preferat să fie consumat proaspăt.

Alte tipuri de lapte vegetal care se prepară în mod asemănător și pot constitui alternative la consumul de lapte sunt laptele de orez, laptele de migdale sau cel de nucă de cocos.

×