x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Alege crema potrivită tenului tău

Alege crema potrivită tenului tău

14 Aug 2007   •   00:00

Unele femei sunt convinse că o cremă este mai bună şi mai potrivită tenului lor cu căt este mai scumpă. Total greşit! Sunt doamne care au imbătrănit avănd un ten de invidiat graţie unor creme relativ ieftine.

Unele femei sunt convinse că o cremă este mai bună şi mai potrivită tenului lor cu căt este mai scumpă. Total greşit! Sunt doamne care au imbătrănit avănd un ten de invidiat graţie unor creme relativ ieftine. Şi atunci? Secretul nu e preţul, ci măsura in care crema se potriveşte tenului. Aşadar, alegerea unei creme presupune respectarea unor reguli. Numai astfel vei avea un ten plăcut, vei fi protejată de alergii sau alte necazuri.

Reguli

 Ca reguli generale este bine de ştiut faptul că, dacă ai un ten gras, este bine să alegi creme pe bază de acid salicilic, care distruge grăsimile in exces de la nivelul pielii. Cel mai greu este să găseşti o cremă potrivită pentru tenul mixt, care să reuşească să hidrateze tenul şi să indepărteze excesul de sebum de pe anumite porţiuni ale feţei. Tenului uscat ii sunt indicate cremele hidratante. Insă, indiferent de cremă, ea va avea un efect răcoritor in zilele caniculare, dacă va fi păstrată la frigider.

Hidratare

Există o serie de "tehnici" in privinţa aplicării unei creme, care sporesc beneficiile asupra frumuseţii pielii. Aşadar, aveţi grijă ca tenul dumneavoastră să fie curat. Puteţi indepărta impurităţile cu ajutorul unui burete, apoi clătiţi bine faţa cu apă caldă. Este recomandată curăţarea cu buretele inclusiv a zonei gătului. Apoi folosiţi o loţiune tonică, pentru rolul său cunoscut de a indepărta impurităţile rămase. Abia acum vine răndul cremei. Următoarea etapă este hidratarea. Aceasta este necesară şi pentru o piele grasă, deoarece previne uscarea tenului.

Pe lăngă folosirea unei creme adecvate tenului, masajul, hidratarea şi răsul conferă pielii strălucire şi prospeţime. Masajul contribuie la pătrunderea cremei in piele şi la absorbţia principiilor active ale acesteia. Masajul poate fi efectuat şi cu produse speciale. Hidratarea asigură transferul de lichide. Prin transpiraţie se elimină toxine, iar acest proces poate fi menţinut prin aport de lichide corespunzător. Procesul de instalare a ridurilor este mult incetinit dacă vom bea zilnic 1,5-2 litri de apă. Căt despre faptul că zămbetul, răsul aduc strălucirea pe chipul nostru, asta cu certitudine nu mai trebuie dovedit.

×
Subiecte în articol: cosmetica tenului