x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Un aliment delicios reglează niveul de colesterol din sânge

Un aliment delicios reglează niveul de colesterol din sânge

de Redacția Jurnalul    |    23 Feb 2024   •   19:45
Un aliment delicios reglează niveul de colesterol din sânge

Un aliment delicios poate regla nivelul de colesterol din sânge.

Colesterolul este un tip de grăsime care se găsește în sângele uman și în celulele organismului, circulând în sânge sub formă de lipoproteine, care sunt combinații de grăsimi și proteine. O cantitate prea mare poate să afecteze organele.

Însă iocolata neagră are conținut ridicat de cacao, peste 70%, ceea ce o face benefică pentru sănătate. Deși poate regla nivelul de colesterol, consumul excesiv este dăunător. Însă un consum moderat contribuie la îmbunătățirea profilului lipidic al sângelui, incluzând creșterea nivelului de colesterol HDL („colesterolul bun”) și reducerea nivelului de colesterol LDL („colesterolul rău”).

Pe lângă efectele pozitive asupra colesterolului, ciocolata neagră îmbunătățește fluxul sanguin, reduce inflamația și scade tensiunea arterială. 

Are un conținut ridicat de antioxidanți, cum ar fi flavonoidele și polifenolii, care ajută la combaterea stresului oxidativ din organism și la protejarea celulelor împotriva deteriorării cauzate de radicalii liberi.

Consumul de ciocolată neagră poate avea efecte pozitive și asupra funcției cognitive. Anumiți compuși din ciocolată, cum ar fi flavonoidele, pot ajuta la îmbunătățirea fluxului de sânge către creier, ceea ce ajută memoria, concentrarea și alte aspecte ale funcției cognitive.

Anumiți compuși din ciocolată neagră, cum ar fi flavonoidele, pot ajuta la protejarea pielii împotriva deteriorării cauzate de radiațiile UV și la îmbunătățirea hidratării și elasticității pielii.

Se stimulează producția de endorfine și serotonină în creier, ceea ce poate îmbunătăți starea de spirit și reduce stresul și anxietatea, potrivit spynews.ro.

×