Anumiți pigmenți din alimente, aciditatea și alte substanțe pot colora dinții.
- Cafea: Cafeaua este cunoscută pentru capacitatea sa de a păta dinții datorită pigmenților săi întunecați.
- Ceai: Atât ceaiul negru, cât și cel verde conțin tanini și pigmenți care pot duce la pete pe dinți.
- Vin roșu: Aciditatea și pigmenții din vinul roșu îl fac să fie un alt aliment care poate păta dinții.
- Băuturi acidulate: Băuturile acidulate, cum ar fi sucurile de fructe acidulate și băuturile răcoritoare carbogazoase, conțin acid care poate afecta smalțul dinților și poate duce la pete.
- Sosuri pigmentate: Sosurile cu culori intense, cum ar fi sosul de soia, sosul de roșii sau sosul de curry, pot conține pigmenți care pot păta dinții.
- Fructe întunecate: Fructele care conțin pigmenți puternici, cum ar fi fructele de pădure, cireșele sau afinele, pot lăsa pete pe dinți.
- Vinul alb: Deși nu este la fel de pigmentat ca vinul roșu, vinul alb poate conține aciditate care poate deteriora smalțul dinților și poate duce la pete.
- Balsamuri colorate: Anumite balsamuri de buze sau alte produse cosmetice pentru buze care au culori intense pot păta dinții.
-
Bicarbonatul ajută la curățarea dinților
Bicarbonatul de sodiu are multe beneficii pentru sănătate, printre care și acela de a curăța dinții.
Poți face o pastă simplă de dinți amestecând bicarbonat de sodiu cu apă pentru a forma o pastă ușor abrazivă. Aplică această pastă pe periuța de dinți și periază-ți dinții, așa cum ai face cu o pastă de dinți obișnuită.
Unele persoane preferă să amestece bicarbonatul de sodiu cu apă oxigenată pentru a crea o pastă de dinți casnică. Această combinație poate ajuta la îndepărtarea petelor și la albirea dinților. Totuși, trebuie să fii atent, deoarece utilizarea excesivă a acestei combinații poate fi dăunătoare smalțului dentar.
-
Bicarbonatul de sodiu poate fi dizolvat în apă și utilizat ca gargară pentru a ajuta la reducerea bacteriilor și la combaterea respirației urât mirositoare, potrivit spynews.ro.