x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Beneficiile apei de nuci asupra sănătății. Diabet, afecțiuni ale tiroidei, boli cardiovasculare, pierdere în greutate

Beneficiile apei de nuci asupra sănătății. Diabet, afecțiuni ale tiroidei, boli cardiovasculare, pierdere în greutate

de Redacția Jurnalul    |    16 Oct 2023   •   20:30
Beneficiile apei de nuci asupra sănătății. Diabet, afecțiuni ale tiroidei, boli cardiovasculare, pierdere în greutate
Sursa foto: Hepta

Apa de nuci este mai puțin cunoscută însă beneficiile ei asupra sănătății sunt uimitoare.

Ajută la pierderea în greutate, dar și la reglarea glicemiei și în afecțiunile tiroidei. 

Conținutul său este bogat îmn proteine, motiv pentru care este indicată în dietele de slăbit. Totodată, reduce riscul de dezvoltare a bolilor cardiovasculare prin prevenirea ocluziei vasculare, scade nivelul colesterolului rău (LDL). Mai mult, acizii grași omega-3 găsiți în nuci contribuie la funcționarea normală a sistemului nervos.

Apa de nuci echilibrează și nivelul zahărului din sânge, fiind astfel indicat și în diabetul de tip 2. Curăță organismul de toxine datorită proprietăților antioxidante și tratează constipația. Contribuie astfel la curățarea ficatului. 

Cum se prepară apa de nuci 

- 1-2 nuci

- 1 pahar de apă pură

- miere/scorțișoară

Se sparge coaja de nucă iar miezul se pune într-un pahar cu apă. Se ține peste noapte acoperit și se consumă a doua zi, pe stomacul gol. Nuca rămasă se mănâncă. 

Acest preparat simplu îți va oferi energie și senzație de sațietate toată ziua. 

Ceaiul de nuci, descoperit de un român

Un medic român a descoperit această băutură. El a dezvăluit modul de preparare când vfea 90 de ani, scrie observi.ro,, citat de dcnews.ro.

Ceaiul se prepară prin infuzarea mizeului de nucă în apă fierbinte. Apoi miezul se scoate după ce a stat în apa clocotită timp de 15 minute. 

Băutura astfel obținută are proprietăți vindecătoare în peste 100 de afecțiuni. Este recomandat să fie băut dimineața, pe stomacul gol.

 

×
Subiecte în articol: apa nuci ceai nuci