x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Beneficiile cafelei asupra creierului. Prof. dr. Vlad Ciurea: "Orele la care o bem depind de organism"

Beneficiile cafelei asupra creierului. Prof. dr. Vlad Ciurea: "Orele la care o bem depind de organism"

de Redacția Jurnalul    |    11 Iul 2023   •   15:30
Beneficiile cafelei asupra creierului. Prof. dr. Vlad Ciurea: "Orele la care o bem depind de organism"
Sursa foto: Hepta

Cafeaua de dimineață este un obicei al multor români însă puțini știu că, pe lângă efectul de trezire, aduce și alte beneficii organismului.

Cafeaua de dimineaţă face bine creierului, dar şi cea de după-amiază este binevenită, contrar a ceea ce se credea, spune prof. dr. Vlad Ciurea.

"Cafeluța de dimineață este obligatorie, iar orele la care o bem depind de organism.

Pledez pentru cea de după-amiază, după acea alimentație ușoară care este la prânz. Acea cafeluță face foarte bine după-amiază, când pornesc partea a doua a activității, deci ajută creierul.

De asemenea, şi hidratarea ajută mult creierul, la fel cu lucruri foarte ușoare pentru alimentație, după care poți lucra în continuare. 

În jurul orei 19:00 se recomandă să oprești activitatea și este bine ca ultima masă să nu o iei decât până în ora 20:00 și să nu fie grea, că nu ai timp să digeri până dimineață.

Prof. dr. Vlad Ciurea: "Regula lui 8"

Se ştie că popoarele germanice au introdus regula lui 8: opt ore de lucru, opt ore de administrație și opt ore de odihnă. Şi, atunci, organismul se poate reface și "bijuteria" funcționează în condiții foarte bune.

Şi ultimul lucru pe care toți îl tăiem este odihnă sau nu știm să ne odihnim, facem tot ce e posibilul să nu ne odihnim. 

Dar în somn ne refacem, în somn "bijuteria" se liniștește și poate funcționa, în somn toate procesele nervoase majore (memoria, gândire, atenția) se curăță, pentru că e un chimism al lor și se repornesc în somn pentru a doua zi", a explicat medicul la Antena 3 CNN.

×
Subiecte în articol: cafea Vlad Ciurea