x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Beneficiile mierii asupra sănătății. Ce se întâmplă când consumi o lingurită de miere înainte de culare

Beneficiile mierii asupra sănătății. Ce se întâmplă când consumi o lingurită de miere înainte de culare

de Redacția Jurnalul    |    12 Oct 2023   •   17:00
Beneficiile mierii asupra sănătății. Ce se întâmplă când consumi o lingurită de miere înainte de culare

Mierea este apreciată din cele mai vechi timpuri datorită numeroaselor proprietăți vindecătoare.

Oamenii de știință spanioli au descoperit că o lingură de miere înainte de a merge la culcare poate îmbunătăți starea de sănătate.

Este benefică pentru tratarea răcelilor, problemelor digestive, imunitate, afecțiuni cardiace, menținerea sănătății creierului. Totodată, produsele din miere, precum polenul, propolisul, căpăceala sunt extraordinare pentru vindecarea mai multor afecțiuni.

Însă un experiment desfășurat de cercetătorii spanioli pe 700 de voluntari care sufereau de insomnii arată că aceasta ajută și la îmbunătățirea calității somnului. Participanții la studiu au consumat o lingură de miere înainte de culcare timp de trei luni. La final, 650 dintre aceștia au raportat schimbări pozitive. 

Acest efect  se datorează capacității sale de a compensa deficitul de glicogen, o substanță care ajută la reglarea hormonilor stresului, precum adrenalina și cortizolul, care pot provoca insomnii.

Beneficiile mierii asupra sănătății

Mierea conține carbohidrați (glucoză și fructoză), vitamine, dar mai ales minerale precum calciu, fier, magneziu și potasiu, precum și antioxidanți.

Glucoza și fructoza din miere furnizează energie rapidă, făcând din miere o alternativă naturală și sănătoasă la zahăr și alți îndulcitori.

Antioxidanții ajută la protejarea celulelor împotriva daunelor cauzate de radicalii liberi, reducând riscul de boli cronice.

Proprietățile antibacteriene și antimicrobiene ale mierii, datorate conținutului de peroxid de hidrogen și alte substanțe naturale, o fac utilă în tratarea afecțiunilor gâtului și a rănilor minore.

Reduce inflamația în caz de răceală sau tuse și ameliorează disconfortul gastrointestinal asociat cu indigestia și gastrita.

Datorită proprietăților sale antioxidante și antimicrobiene, consumul regulat de miere poate întări sistemul imunitar, potrivit antena3CNN.

 

×
Subiecte în articol: miere sanatate somn insomnii