x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Beneficiile vitaminei B7 asupra sănătății. Alimentele cu conținut ridicat de biotină

Beneficiile vitaminei B7 asupra sănătății. Alimentele cu conținut ridicat de biotină

de Redacția Jurnalul    |    04 Apr 2024   •   20:45
Beneficiile vitaminei B7 asupra sănătății. Alimentele cu conținut ridicat de biotină
Sursa foto: Picasa

Vitamina B7 este esențială pentru buna funcționare a organismului uman.

Se mai numește și biotină ori vitamina H, și face parte din complexul de vitamine B. Are un rol important pentru sănătatea creierului, părului, unghiilor, ochilor, pielii, ficatului și sistemului nervos.

Este solubilă în apă, astfel că organismul nu o poate depozita. Trebuie consumată constant pentru a se menține la niveluri optime. Însă deficiențele de vitamina B7 sunt rare. 

Atât alimentele de origine vegetală, cât și cele de origine animală pot oferi biotină alimentară.

Obținerea de biotină suplimentară reglează nivelul zahărului din sânge, susține sănătatea părului, a pielii și unghiilor. Ajută femeile însărcinate deoarece susține creșterea embrionară.

Biotina susține metabolismul și echilibrează nivelul de zahăr din sânge. Protejează inima deoarece crește nivelul de colesterol bun (HDL). Are un rol important în susținerea sănătății mușchilor și în vindecarea acestora.

Iată alimentele bogate în biotină:

Somon

În afară de biotină , somonul conține acizi grași omega-3. Acizii grași omega-3 reduc inflamația cauzată de poluanți, protejează inima, îmbunătățesc sănătatea creierului, mențin părul și pielea sănătoase.

Cartofi dulci

Cartofii dulci sunt bogați în biotină și beta-caroten, un antioxidant puternic care îmbunătățește aspectul pielii. Beta-carotenul și alte carotenoide găsite în cartofii dulci pot asigura o vedere bună și pot preveni bolile asociate, cum ar fi degenerescența maculară.

Ficat

Ficatul de vită conține o cantitate mare de proteine. Alți nutrienți importanți includ vitaminele B și acidul folic. Proteinele dezvoltă masa musculară și sunt importante pentru funcționarea celulelor. Vitaminele B susțin nivelul de energie, în timp ce acidul folic îmbunătățește sănătatea inimii.

Ouă

Ouăle reprezintă o proteină completă cu un profil extins de aminoacizi, fiind unul dintre alimentele bogate în biotină. Ajută la creșterea mușchilor și la producerea energiei. Ouăle sunt bogate în zinc, iod, seleniu și vitaminele A și D, substanțe nutritive benefice pentru funcționarea sănătoasă a tiroidei și a întregului sistem endocrin.

Migdale

Migdalele sunt bogate în magneziu și vitamina E. Au un conținut ridicat de fibre care oferă senzație de sațietate și ajută pierderea în greutate. Alte soiuri de fructe nucifere precum: nucile, caju și alunele conțin concentrații mari de biotină, potrivit Stylecraze.

Ovăz

Ovăzul face parte din categoria cerealelor integrale și conține biotină. Acestea pot reduce riscul de apariție a diabetului, obezității și a cancerului. De asemenea, ajută la scăderea nivelului de colesterol și protejează inima.

Ton

Conține mult seleniu și mulți acizi grași omega-3, care ajută la reducerea nivelului de colesterol și trigliceride. În plus, au un efect cardioprotector puternic. Pentru consum, selectează specii de ton mai mici. Acestra au cel mai scăzut nivel de mercur și alți contaminanți.

Spanac

Spanacul este bogat în: vitamine, minerale, fier, fibre și clorofilă. Antioxidanții din spanac te ajută să-ți menții un organism sănătos, încetinesc procesul de îmbătrânire și te protejează împotriva bolilor. Fierul și vitamina C din compoziție te pot ajuta să previi apariția anemiei.

Lapte

Laptele are un conținut ridicat de: calciu, proteine ​​și minerale, care ajută la susținerea oaselor și a dinților sănătoși. Proteina pe care o conține sprijină dezvoltarea mușchilor și repararea țesuturilor. Iar potasiul protejează inima prin menținerea unor niveluri sănătoase ale tensiunii arteriale.

Banane

Bananele sunt recunoscute pentru nivelul lor ridicat de potasiu și pentru capacitatea de a oferi energie. De asemenea, conțin fibre care îmbunătățesc sănătatea digestivă. În plus, includ: cupru, vitamine B și carbohidrați, conform Healthline.

Iaurt 

Iaurtul conține cantități mari de calciu și vitamina D, fiind unul dintre aceste alimente bogate în biotină. O deficiență de vitamina D poate duce la: căderea părului, slăbiciune și alte probleme care pot deveni severe dacă sunt ignorate. Alături de acestea, iaurtul are concentrații mici de biotină.

Broccoli

Broccoli este considerat un superaliment datorită concentrației ridicate de nutrienți. Este bogat în vitamina K, care susține sănătatea oaselor și a pielii. Iar vitamina C și antioxidanții săi ajută la prevenirea diferitelor forme de cancer.Aceasta reprezintă o sursă importantă de kaempferol, un flavonoid care ajută corpul să combată alergiile și inflamația, notează medicool.ro.

×
Subiecte în articol: biotina b7 sanatate