x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Beneficiile cojilor de mere asupra sănătății. La ce trebuie să fii atent

Beneficiile cojilor de mere asupra sănătății. La ce trebuie să fii atent

de Redacția Jurnalul    |    14 Iul 2023   •   22:15
Beneficiile cojilor de mere asupra sănătății. La ce trebuie să fii atent

Merele sunt recomandate adesea de către nutriționiști datorită beneficiilor asupra sănătății.

Știm cu toții de la bunici că este bine să mâncăm și coaja merelor deoarece conține foarte multe elemente care ajută la imunitatea organismului însă folosirea în exces a substanțelor chimice ne provoacă temeri. Multe fructe sunt astăzi tratate pentru a se menține mai mult timp proaspete. 

Merele sunt bogate în antioxidanți și vitamine. Quercitina ajută la protejarea celulelor creierului și scade astfel riscul de dezvoltare a bolii Alzheimer, dar este recomandat și împotriva atacurilor de cord. 

Coaja conține și substanțe antibacteriene și antiinflamatorii dar și nutrienți care împiedică dezvoltarea celulelor canceroas. Totodată e ste bogată în vitaminele A, E, K, acid folic, tartric, ascorbic şi ursolic, este bogată în pectine, calciu, potasiu, fosfor, sodiu, zinc, cupru, fier, zaharoză şi magneziu. Ajută la normalizarea digestiei, scade colesterolul, întăreşte pereţii vasculari. În coaja mărului există polifenoli, care au un efect direct asupra procesului de asimilare a glucidelor, precum şi asupra producţiei de insulină de către pancreas şi menţinerea concentraţiei de zahăr.

Totuși, coaja are contraindicații în ulcerul peptic întrucât irită mucoasa stomacului, potrivit Rador, citat de dcnews.ro. În această situație se recomandă consumul de mere coapte.

Pentru a scăpa de eventualele substanțe chimice de pe coajă, merele trebuie înmuiate în apă caldă timp de o oră, apoi bine spălate și șterse.

 

 

×
Subiecte în articol: mere sanatate coaja