Frumuseţea buzelor cu remedii naturiste se ţine! Deoarece natura oferă soluţii pentru buzele uscate, crăpate şi iritate.
Hidratare cu miere
Pentru a nu ne confrunta cu nici una dintre aceste probleme, trebuie să asigurăm buzelor o hidratare corespunzătoare. În acest caz, avem la îndemână o soluţie blândă şi... dulce: mierea. Aceasta se aplică de două-trei ori pe săptămână, într-un strat subţire, lăsându-se să acţioneze 10-15 minute. O soluţie eficientă este şi uleiul de măsline. "Acesta se poate amesteca cu mierea de albine. Iată şi o reţetă care dă rezultate vizibile în timp record: pregătiţi o mască dintr-un gălbenuş de ou, o linguriţă de ulei de măsline şi o lingură de miere", ne sfătuieşte Cristina Bălănescu, medic primar medicină generală, cu competenţă în terapii complementare de la Centrul de Sănătate Clar Med.
Când buzele sunt foarte uscate, crăpate şi chiar sângerează, se poate aplica un tratament cu miere şi propolis. Se amestecă o jumătate de linguriţă de miere cu trei picături de tinctură de propolis şi se aplică pe buze. Se lasă 10-15 minute să acţioneze, apoi se îndepărtează.
Hidratarea se poate obţine nu numai extern, ci şi intern. Pentru uz intern, specialistul nostru recomandă infuzia din cătină albă. Două linguri de frunze uscate şi 250 ml de apă se infuzează şapte-opt minute. Se bea două căni pe zi.
Siropul de coacăz negru este la fel de benefic. La un litru de apă se adaugă 250 g de frunze uscate. Se fierb 15 minute, se strecoară şi se ia câte o linguriţă pe zi.
Utilă este şi infuzia din frunze de nuc, preparată dintr-o lingură de frunze la 250 ml de apă. Se infuzează 10 minute, se strecoară şi se consumă două linguri de trei ori pe zi, timp de trei zile.
Tot pentru buzele crăpate, puteţi folosi cu succes un tratament pe bază de gutuie. Sunt necesare trei linguriţe cu seminţe de gutuie şi 150 ml de apă fiartă, care se lasă la căldură până când amestecul devine gelatinos. Se strecoară, iar preparatul obţinut se aplică pe buzele crăpate. Puteţi încerca şi uleiul de migdale, cu care se ung buzele de trei-patru ori pe zi, inclusiv înainte de culcare.
Şi alimentaţia joacă un rol extrem de important. Prin urmare, specialistul nostru recomandă consumul de sfeclă roşie, morcov, pătrunjel, caise, piersici, pepene verde, lămăi, portocale, varză albă şi mere. Veţi asigura astfel o hidratare internă optimă.
ALTE REMEDII. Buzele pot fi tamponate cu o felie de castravete, după fiecare masă şi seara înainte de culcare. Se pot unge cu smântână sau cu unt fără sare, o dată pe zi. Sau puteţi opta pentru comprese cu ceai din frunze de morcov. Indiferent de metoda folosită, nu uitaţi că îngrijirea buzelor trebuie să facă parte din ritualul de frumuseţe al oricărei femei.
Citește pe Antena3.ro