x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Ce să nu faci dacă vrei să ai un păr sănătos

Ce să nu faci dacă vrei să ai un păr sănătos

13 Oct 2022   •   11:21
Ce să nu faci dacă vrei să ai un păr sănătos

Orice femeie visează la un păr strălucitor, bogat, lung, cu mult volum și cu o culoare intensă.

Nimic nu este imposibil! Află în acest articol câteva secrete de care trebuie să ții cont pentru a avea un păr sănătos!

În primul rând, trebui să te asiguri că ai un stil de viață echilibrat, o dietă sănătoasă și bogată în proteine și o atenție desăvârșită la fiecare detaliu ce ține de rutina de îngrijire a părului tău. 

În ciuda faptului că genetica joacă un rol foarte important atunci când vine vorba despre dezvoltarea podoabei capilare, te încurajăm să acorzi o deosebită atenție asupra următoarelor informații. 

“Eu am părul deteriorat?” 

Dacă te-ai întrebat acest lucru măcar o singură dată, înseamnă că ți-ai simțit părul uscat, lipsit de strălucire sau electrizat. În acest caz este foarte posibil să fi experimentat pe pielea ta ce înseamnă ca părul tău să nu aibă un aspect foarte sănătos. 

Ce îți poate influența sănătatea părului tău?

De la alimentație, poluare, vreme rece, simplele acțiuni pe care le faci zi de zi și până la produse de îngrijire neadecvate pe care le cumperi pentru părul tău, toate acestea ajung să îți afecteze într-un fel sau altul aspectul firelor tale de păr. 

Deși nu poți influența de fiecare dată factorii exteriori la care părul tău va fi expus zilnic, ți-am pregătit o serie de sfaturi care sigur îți vor fi de folos.  

  • De câte ori mergi la tuns într-un an? Specialiștii recomandă un interval de 3 luni între vizitele la salon, astfel încât să elimini vârfurile despicate.

  • Îți speli părul cu apă fierbinte? Începe să utilizezi de la următoarea spălare apă călduță, deoarece va fi mult mai potrivită atât pentru scalp, cât și pentru firele de păr.

  • Obișnuiești să îți ștergi părul cu prosopul după ce te speli pe cap? Evită să mai faci acest lucru, deoarece poate dăuna sănătății firului de păr și îl poate rupe. O simplă tamponare este mai mult decât suficient.

  • Folosești un balsam potrivit pentru nevoile părului tău? Alege un balsam pentru părul deteriorat sau uscat. Poți adăuga în rutina ta o mască și un ulei de păr.

  • Utilizezi placa sau ondulatorul pe părul murdar sau ud? Aceasta poate fi una dintre cele mai mari greșeli pe care le poți face pentru aspectul părul tău! De fiecare dată când vei alege să folosești un aparat electric de modelare a părului, asigură-te că părul tău este curat și complet uscat. 

 

Ține cont de sfaturile de mai sus și vei avea un par sanatos care va întoarce toate privirile!

×