x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Ceaiul de cocos, băutura tropicală cu puteri medicinale

Ceaiul de cocos, băutura tropicală cu puteri medicinale

de Redacția Jurnalul    |    27 Oct 2025   •   22:00
Ceaiul de cocos, băutura tropicală cu puteri medicinale
Sursa foto: observator.tv

Ceaiul de cocos devine tot mai apreciat pentru aportul său nutritiv și efectele benefice asupra sănătății.

Se obține prin combinarea fulgilor și laptelui de cocos cu ceai verde sau negru. Această băutură conține cofeină și poate fi consumată la diverse temperaturi, menținându-și calitățile nutriționale în diferite condiții.

Proprietățile ceaiului de cocos

Laptele de cocos este bogat în grăsimi saturate, acid lauric, magneziu, fier, vitamina C, potasiu și fibre.

Beneficii pentru sănătate

Oase și sistemul digestiv

Totodată, ceaiul verde și cel negru adaugă un plus de compuși polifenolici, recunoscuți ca antioxidanți naturali. Împreună, aceste elemente conferă ceaiului de cocos proprietăți medicinale valoroase care susțin sănătatea oaselor și au efecte benefice în ulcerul gastric.

Totodată, acidul gras cu lanț mediu din laptele de cocos are efect calmant asupra sistemului digestiv, ameliorând indigestia, balonarea și alte disconforturi abdominale.

Imunitate

Un atu important al ceaiului de cocos este capacitatea de a întări sistemul imunitar. Acidul lauric din laptele de cocos are proprietăți antimicrobiene, iar antioxidanții din ceai sporesc răspunsul imun și protejează organismul de infecții frecvente.

Controlul greutății corporale

În gestionarea greutății, ceaiul de cocos se dovedește eficient prin susținerea metabolizării rapide și inducerea senzației de sațietate. Cofeina ajută la stimularea arderii grăsimilor, facilitând astfel controlul ponderal.

Piele și păr

Beneficiile se extind și asupra pielii și părului. Vitamina C contribuie la formarea colagenului, menținând elasticitatea pielii, iar antioxidanții previn îmbătrânirea prematură. Proprietățile hidratante ale ceaiului fac părul mai moale și strălucitor.

Hidratare

Ceaiul de cocos are și rol hidratant, prin electroliții din compoziția laptelui, refăcând eficient lichidele pierdute în condiții de căldură sau după efort fizic intens.

Sistemul cardiovascular

Din punct de vedere cardiovascular, grăsimile bune, în special colesterolul HDL și acidul lauric, contribuie la prevenirea hipertensiunii arteriale și a bolilor coronariene, susținând sănătatea inimii, potrivit medicool.ro.

Astfel, consumul regulat de ceai de cocos poate fi un aliat valoros pentru sănătatea generală și o completare naturală în dieta zilnică.

 

×
Subiecte în articol: ceai cocos