x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Ceaiul care previne cinci afecțiuni

Ceaiul care previne cinci afecțiuni

27 Iun 2017   •   17:12
 Ceaiul care previne cinci afecțiuni

Remediile naturale sunt cele mai bune pentru a preveni dezvoltarea mai multor boli. Un leac vechi este apa cu turmeric, lămâie și miere, care are puternice proprietăți antiinflamatoare și anticancerigene, scrie clicksanatate.ro.

Turmericul este planta cunoscută pentru utilizările ei în medicina naturistă. Acest condiment puternic are capacitatea de a preveni mai multe boli, deoarece conține compuși bioactivi cu proprietăți medicinale uimitoare.

Însă, în scop terapeutic se folosește rădăcina de turmeric, care conține uleiuri volatile, sescviterpene (alfa şi beta turmerone, alfa-curcumen, zinziberen), monoterpene, un colorant de culoare galbenă, numit curcumină, săruri minerale, peptide solubile în apă (turmeriu peptidă) şi polizaharide. Curcumina care se găsește în turmeric este un antioxidant puternic, care previne dezvoltarea mai multor afecțiuni.

Condimentul poate fi inclus în diferite rețete, dar, cel mai des, el este combinat cu apă. Pune o lingură de turmeric într-un pahar de apă și bea-l dimineața pe stomacul gol. Iată ce boli poți preveni, dacă consumi această băutură.

×