x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Ceaiurile care ajută la îmbunătățirea vederii. Infuzia miraculoasă pentru întărirea dinților și oaselor

Ceaiurile care ajută la îmbunătățirea vederii. Infuzia miraculoasă pentru întărirea dinților și oaselor

de Redacția Jurnalul    |    12 Ian 2024   •   19:15
Ceaiurile care ajută la îmbunătățirea vederii. Infuzia miraculoasă pentru întărirea dinților și oaselor

Ceaiurile din plante medicinale au multiple beneficii pentru sănătate. Printre acestea se află și infuzii care protejează ochii și îmbunătățesc vederea.

Ceaiurile care protejează ochii. Au numeroase beneficii pentru vedere

Un astfel de ceai este cel de afine. Conține antioxidanți, numiți antociani, care au un rol esențial în protejarea ochilor împotriva deteriorării provocate de radicalii liberi.

Un alt ceai cu proprietății benefice vederii este ceaiul de mușețel. Acesta reduce inflamația oculară și este un remediu popular pentru ochii iritați sau obosiți.

Totodată, ceaiul verde este bogat în antioxidanți și contribuie la protejarea ochilor împotriva radiațiilor ultraviolete. De asemenea, poate să reducă riscul de cataractă și degenerare maculară. 

Plantele precum galbenelele sunt adesea integrate în ceaiuri pentru beneficiile lor antiinflamatoare și antioxidante. 

Compresele sau picăturile de ceai, precum cele de mușețel, galbenele, echinaceea sau coada soricelului, au fost folosite pentru a ameliora diverse probleme de vedere.

Ceai pentru întărirea dinților

Ceaiul oolong este recomandat pentru întărirea oaselor și a dinților. Se mai numește și "dragon negru" în chineză. Studii recente au demonstrat că acest ceai, datorită conținutului său bogat în antioxidanți, are capacitatea de a spori densitatea minerală a oaselor.

Avantajele nu se limitează doar la sistemul osos; ceaiul oolong este asociat și cu întărirea danturii. Alegerea regulată a acestei băuturi poate să ofere o alternativă savuroasă și benefică smalțului dentar, în contrast cu alte băuturi care pot avea efecte negative.

De asemenea, ceaiul oolong este recunoscut pentru impactul pozitiv asupra sănătății inimii. Antioxidanții prezenți în compoziția sa pot contribui la reducerea nivelului de colesterol și îmbunătățirea funcției cardiace, potrivit spynews.ro.

×
Subiecte în articol: ceai sanatate ochi dinţi oase oolong afin