Nutriționistul Luis Zamora avertizează că peștele din conservă conține multă sare și sunt mai ales din ton și macrou, ceea ce limitează opțiunile Acesta recomandă mai ales consumul de pește proaspăt.
Cele mai bune feluri de pește
Gust
Somonul este favoritul multor oameni datoită tesxturii untoase și aromei bogate. Se gătește ușor și își păstrează gustul indiferet cum e preparat. În topu lpreferințelor se mai află dorada și bibanul de mare.
Sănătate
Peștii grași sunt bogați în avizi grași omega-3, esențiali pentru sănătatea inimii și a creierului, dar și în vitamina D, care susține sistemul imunitar.
Sardinele conțin mult calciu, vitamina B12 și conțin niveluri scăzute de mercur.
Somonul sălbatic este o alegere care îmbină gustul cu conținutul nutrițional. Somonul sălbatic este mai curat și mai bogat în Omega-3.
Preparare
Codul este cel mai ușor de preparat. Are o textură fermă, nu se sfărâmă ușor și acceptă o varietate de condimente și metode de gătit - pane, la abur, la cuptor, în sosuri. Păstrăvul este un pește de apă dulce cu gust fin, care poate fi gătit simplu, întreg, lacuptor, cu lămâie și verdețuri.
Sustenablitate
Peștii mici precum sardinele, hamsiile și heringul sunt în top. Fiind specii cu reproducere rapidă și capturate în moduri mai puțin invazive, au un impact mai redus asupra mediului. Nu acumulează la fel de multe toxine precum peștii mari. Păstrăvul din crescătorii care respectă standarde ecologice, poate fi o alegere foarte bună, potrirvit dcnews.o.


