Noul laser Fraxel ajută la modificarea in profunzime a dermului, la generarea de noi celule, care repară ţesutul deteriorat şi ameliorează structura pielii.Â
Noul laser Fraxel ajută la modificarea in profunzime a dermului, la generarea de noi celule, care repară ţesutul deteriorat şi ameliorează structura pielii.Â
Folosind această metodă de reconstrucţie, bazată pe lumina fracţionată, noul tip de laser vindecă cicatricele cele mai profunde ale pielii in proporţie de 70%, in funcţie de gravitatea lor. In cazul cicatricelor superficiale, rata de vindecare este de 100%. Pentru ca rezultatele tratamentului să fie cele scontate, trebuie efectuate patru şedinţe la un interval de o lună şi jumătate, preţul unei şedinţe fiind de 700 euro.
Noua tehnologie pentru tratarea cicatricelor este noninvazivă, nu arde pielea şi nu necesită o ingrijire specială. Imediat după efectuarea tratamentului, pacientul poate aplica orice fel de machiaj sau se poate chiar bărbieri.
 "Noul tip de laser este de zece ori mai rapid decăt un laser obişnuit, ceea ce inseamnă că faţa şi gătul pot fi tratate in maximum 25 de minute, fără anestezie. In urma tratamentului cu Fraxel, rezultatele se văd intr-o lună, iar cicatrizarea este extrem de rapidă, chiar imediată, in comparaţie cu alte metode. In doar căteva şedinţe se obţine o suprafaţă cutanată proaspătă, uniform colorată, catifelată, fără pansament, fără rană şi fără durere", ne asigură doctor Mihaela Leventer. Noua metodă şi-a dovedit eficienţa in cazurile de cicatrice provocate de accidente, acnee, arsuri, boli sau infecţii. De asemenea, este indicată in cazuri de leziuni foarte grave ale pielii, uneori foarte greu de vindecat, cu manifestări chiar la nivel simptomatic, care au in general repercusiuni majore asupra psihicului celui afectat. Prin această metodă se reuşeşte reconstruirea dermului in profunzime, generănd creşterea unuia nou, fără a implica durere sau o perioadă recuperatorie.
 Remodelarea cicatricelor continuă după incheierea tratamentului, astfel incăt starea pacientului se ameliorează la 12 luni de la ultima şedinţă. Colagenul nou format este mai rezistent şi mai elastic, efectul de imbunătăţire a texturii pielii fiind permanent, şi nu unul tranzitoriu ca in cazul utilizării unei substanţe de umplere, care se metabolizează. Pentru cicatricele de acnee cu aspect de vărf de ac, aceasta chiar este singura soluţie. Toate tipurile de piele răspund bine la tratament.
 Pe lăngă tratarea multiplelor tipuri de cicatrice, tratamentul prin noua metodă substituie cu succes şi liftingul facial, in Statele Unite observăndu-se, in ultimul timp, o scădere a cererilor pentru această intervenţie. In prezent, sisteme similare laserului inventat de americani există şi in clinici din Germania, Franţa, Belgia şi Olanda, o şedinţă costănd in jur de 2.000 de dolari.