Viviana Iordache, medic specialist dermatolog la Centrul Medical Miko Med, ne spune care sunt metodele de îngrijire a pielii din jurul ochilor şi de ce această zonă are nevoie de o atenţie specială.
În primul rând, pielea acestei zone este foarte subţire, de 40 de ori mai subţire decât pielea spatelui. Ceea ce înseamnă că este mult mai fragilă şi mai puţin hidratată.
Şi cu siguranţă aţi observat că se ridează rapid. Asta pentru că este o zonă mobilă, clipim destul de des. Astfel, între 25 şi 30 de ani apar primele riduri sub ochi, iar între 30 şi 40 de ani, ridurile încep să trădeze vârsta.
DUPĂ CAUZE, ŞI SOLUŢII...
1. Purtaţi ochelari de soare! Atenţie! Nu orice pereche de ochelari oferă protecţie. Specialistul nostru vă sfătuieşte să alegeţi întotdeauna ochelari cu indice 3-4, niciodată lentile cu indice 1,2. Evitaţi pe cât posibil ochelarii cu sticlă colorată!
2. Nu amânaţi momentul începerii îngrijirii acestei zone! Cu atât mai mult dacă folosiţi fard de pleoape, care usucă şi mai mult pielea.
3. În cazul în care inesteticele cearcăne, dar şi pungile de sub pleoape, vă dau bătăi de cap, adresaţi-vă medicului. Orice produs folosit în aceste cazuri are nevoie de recomandarea medicului.
4. Hidrataţi-vă! Pentru efecte vizibile la exterior, este nevoie de o bună hidratare : 2-3 litri de lichide zilnic.
5. Respectaţi orele de somn! Cearcănele apar de cele mai multe ori ca urmare a unui număr insuficient de ore de odihnă.
6. După demachiere, aplicaţi creme pe porţiunea de sub ochi şi îndepărtaţi-o după 10 minute folosind dischete demachiante.
AŞA NU!
Medicul Viviana Iordache te sfătuieşte să nu aplici niciodată creme de noapte grase, hidratante sau măşti faciale nutritive în jurul ochilor. Motivul: aceste produse conţin ulei care întinde pielea, ducând la formarea unor pungi în jurul ochilor. De evitat sunt şi loţiunile astringente sau cele împotriva petelor, pentru că acestea conţin ingrediente care usucă pielea, provocând riduri sau îmbătrânirea pielii.
Citește pe Antena3.ro