x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Cum să-ţi protejezi tenul în sezonul rece

Cum să-ţi protejezi tenul în sezonul rece

05 Oct 2013   •   09:42
Cum să-ţi protejezi tenul în sezonul rece

Sezonul rece afectează mai ales persoanele cu piele uscată, prin urmare ar trebui să acordaţi atenţie maximă îngrijirii tenului în această perioadă, dacă doriţi să aveţi un aspect impecabil.
 
Pielea uscată apare ca urmare a unui deficit de sebum, produs de piele pentru a menţine hidratarea optimă. Deoarece cantitatea de sebum este mai scăzută decât nivelul normal, pielea se poate înroşi, producând uneori senzaţia de arsură şi mâncărime, informeazăbecomegorgeous.com, preluat de Mediafax.ro

În primul rând, ar trebui să vă spălaţi faţa zilnic. În acest mod, veţi curăţa toate impurităţile acumulate peste zi şi porii se vor deschide. Vă sugerăm să folosiţi apă caldă, nu fierbinte, fiindcă aceasta ar putea distruge bariera naturală de sebum de care aveţi nevoie pentru un ten hidratat şi neted.

De asemenea, nu ar trebui să folosiţi săpun, ci un gel de curăţare conceput special pentru ten uscat. Când vă curăţaţi tenul, încercaţi să nu folosiţi produse care v-ar putea irita pielea uscată şi înroşită. Mai bine întindeţi gelul cu degetele, masând tenul cu mişcări circulare blânde. Şi, în loc să vă ştergeţi faţa cu un prosop, mai bine tamponaţi-vă tenul uscat, pentru ca acesta să devină puţin umed.

După ce v-aţi spălat faţa, aplicaţi o cremă hidratantă special concepută pentru tenul dumneavoastră. Aceasta trebuie aplicată cu mişcări circulare direct pe tenul umed (pe faţă şi gât).

Amintiţi-vă că tenul trebuie hidratat nu numai în timpul zilei, aşa că ar fi mai bine să repetaţi aceiaşi paşi şi înainte de a merge la culcare.

Se recomandă, de asemenea, să folosiţi o dată pe săptămână măşti faciale special concepute pentru tipul dumneavoastră de ten.


 


 

×
Subiecte în articol: tenul si frigul ten uscat frig