x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Cum tratezi rapid foliculita

Cum tratezi rapid foliculita

22 Noi 2016   •   15:32
 Cum tratezi rapid foliculita

Foliculita este o infecţie a pielii, care se manifestă prin apariţia unor bubiţe roşii în zonele cu pilozitate ale corpului. Foliculita se vindecă destul de repede, cu tratamentul corespunzător, scrie clicksanatate.ro.

Foliculita poate să apară cel mai des în urma epilării folosind lama de ras, însă este favorizată şi de imunitatea scăzută, de transpiraţie, cât şi de machiajul în exces, fără o demachiere corectă.

De vină pentru foliculită este cel mai adesea stafilococul auriu. Foliculita mai poate apărea şi în urma unei igiene precare sau dacă porţi haine prea strâmte, în special când este foarte cald afară.

Pentru prevenirea foliculitei, este util să faci un gomaj, cel puţin o dată pe săptămână. De asemenea, ai grijă să respecţi regulile de igienă.

Hidratarea pielii are şi ea un rol important în prevenţia foliculitei, ceea ce înseamnă că trebuie să bei cel puţin doi litri de apă pe zi. Folosirea de creme de față hidratante şi a unei loţiuni de corp este, de asemenea, importantă.
Ce tratament este adecvat

În ceea ce priveşte tratamentul foliculitei, acesta este stabilit de către medicul dermatolog. În formele uşoare ale infecţiei se recomandă soluţii antiseptice şi unguente cu antibiotic.

×
Subiecte în articol: piele foliculita epilare răs