x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Dieta care te ajută să slăbeşti şi să îţi menţii energia

Dieta care te ajută să slăbeşti şi să îţi menţii energia

02 Iun 2015   •   15:51
Dieta care te ajută să slăbeşti şi să îţi menţii energia
Sursa foto: Stockbyte/Getty Images

O dietă foarte bună, care te ajută să slăbeşti fără a-ţi pierde energia şi tonicitatea, este dieta energizantă. Acest regim include proteine, vitamine şi minerale, astfel că organismul nu va obosi şi te vei simţi în formă. Acum trebuie să ştii care sunt alimentele energizante, cele care oferă rapid organismului energia de care are nevoie, dar fără a risca excese de calorii. Aceste alimente sunt bogate în calorii negative, reglează metabolismul şi te ajută să slăbeşti. La finalul acestei diete, adică după o săptămână, vei avea cu două kilograme mai puţin. Această dietă poate fi ţinută minimum o săptămână şi maximum o lună, în funcţie de câte kilograme vrei să dai jos. În fruntea listei cu alimente energizante se află proteinele slabe, precum carnea fără grăsime, peştele, produsele lactate, soia sau ouăle. Dintre produsele lactate, caşul, brânza de vaci sau urda îţi oferă energia de care ai nevoie, fără a-ţi pune în pericol silueta, deoarece au foarte puţine calorii, aproximativ 100 de calorii/100 de grame. Calciul din produsele lactate reduce absorbţia grăsimilor în organism, astfel că te ajută să-ţi menţii greutatea la valorile normale. Şi iaurtul este un aliment energizant care se absoarbe rapid şi te ajută să slăbeşti. Cu o singură condiţie: iaurtul să aibă un procent mic de grăsime şi să nu conţină zahăr, cum este iaurtul cu fructe. Cerealele se află şi ele în topul alimentelor energizante care te ajută să slăbeşti. De aceea se recomandă ca acestea să nu lipsească de la micul dejun.

Dieta pentru o săptămână

Vei observa că, pe parcursul unei săptămâni, fiecare meniu al zilei (micul dejun, prânz şi cină) este compus din alimente care conţin cantităţi importante de calciu, vitamine, proteine şi minerale, exact elementele de care organismul are nevoie în cadrul dietei pentru a-şi păstra energia. Atenţie! Se recomandă ca în fiecare zi a dietei să bei aproximativ doi litri de apă plată.

Luni

Micul dejun: un bol cu fulgi de porumb, o felie de pâine neagră sau integrală cu miere de albine şi o cană cu ceai verde cu lămâie fără zahăr
Prânz: 100 de grame de brânză de vaci degresată, două felii de pâine graham şi o salată de roşii cu o linguriţă de ulei de măsline şi suc proaspăt de lămâie
Cină: o porţie de peşte la grătar cu garnitură de orez fiert, un bol cu  salată de legume (o linguriţă de ulei de măsline şi suc proaspăt de lămâie) şi un fruct (la alegere)

Marţi

Micul dejun: un bol cu cereale, un pahar cu iaurt natural degresat şi o ceaşcă cu ceai verde fără zahăr
Prânz: un piept de pui la grătar, un cartof mare fiert în coajă şi o salată de crudităţi cu o linguriţă de ulei de măsline şi suc proaspăt de lămâie
Cină: un bol cu paste simple cu sos de roşii şi condimente şi două fructe (la alegere)

Miercuri

Micul dejun: un pahar cu iaurt natural degresat, un bol cu fulgi de porumb şi un fruct (la alegere)
Prânz: un bol cu paste cu legume şi o salată de crudităţi cu o linguriţă de ulei de măsline şi suc proaspăt de lămâie
Cină: o porţie de peşte la grătar cu garnitură de orez fiert şi două fructe (la alegere)

Joi

Micul dejun: un pahar cu iaurt natural degresat, o ceaşcă cu ceai de plante fără zahăr şi un fruct (la alegere)
Prânz: un bol cu paste şi sos de roşii cu condimente şi o salată de crudităţi cu o linguriţă de ulei de măsline şi suc proaspăt de lămâie
Cină: o porţie de peşte fiert cu garnitură de orez fiert, un bol cu morcovi raşi şi un măr

Vineri

Micul dejun: 100 de grame de brânză de vaci degresată, două felii de pâine de graham şi o ceaşcă cu ceai de plante fără zahăr
Prânz: o porţie de piept de curcan la grătar, un bol cu salată de roşii, cu o linguriţă de ulei de măsline şi suc proaspăt de lămâie şi două felii de pâine de graham
Cină: un bol cu orez fiert cu legume (ardei gras, roşii, vinete, ceapă şi morcovi) şi o salată de fructe

Sâmbătă

Micul dejun: un pahar cu iaurt natural degresat şi un pahar cu suc de grapefruit
Prânz: o porţie de piept de pui la grătar, un bol cu legume fierte şi un fruct (la alegere)
Cină: o porţie de paste cu sos de roşii şi condimente şi două fructe (la alegere)

Duminică

Repetă meniul uneia dintre zile care ţi-a plăcut cel mai mult.

×
Subiecte în articol: dieta energizantă