Asemenea iaurtului, și kefirul este o sursă importantă de probiotice, atât de importante pentru organism. Consumul regulat de kefir îmbunătățește digestia, accelerează metabolismul și previne numeroase afecțiuni.
Totuși, dacă nu vă simțiți tocmai în formă după sărbători și doriți rezultate rapide, puteți încerca un plan alimentar care presupune mai mult decât un consumul unui pahar de kefir.
Meniu
Ziua 1: 1.5 litri kefir și cinci cartofi medii, fierți;
Ziua 2: 1.5 litri kefir și 100 grame de pui fiert (fără piele);
Ziua 3: 1.5 litri kefir și 100 grame de carne fiartă (de orice fel);
Ziua 4: 1.5 litri kefir și 100 grame de pește fiert (de care vă doriți);
Ziua 5: 1.5 litri kefir și legume și fructe (nu consumați banane și struguri);
Ziua 6: oricât kefir vă doriți;
Ziua 7: doar apă plată.
După o săptămână în care nu trișați, rezultatele vor fi mai mult decât evidente, puteți pierde până la 5 kg.
Avantaje și dezavantaje
Kefirul elimină toxinele, asigură o senzație de sațietate, accelerează metabolismului și de aceea kilogramele dispar atât de ușor. În plus, kefirul elimină retenția de apă, care face ca fața, mâinile și picioarele să arate umflate.
Un minus al acestei diete ar fi că, o dată încheiată, dacă nu controlați cantitatea de mâncare pe care o consumați, kilogramele vor reveni în cel mai scurt timp. Indicat ar fi să continuați să consumați kefir în fiecare zi.