x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Epilarea de primăvară

Epilarea de primăvară

de Gina Matei    |    10 Mar 2009   •   00:00

Metodele de epilare sunt diverse. Unele sunt prea agresive, altele prea costisitoare, dar epilarea este necesară. Indiferent de metoda de epilare aleasă, rezultatul urmărit este întotdeauna acelaşi: îndepărtarea părului nedorit, mai ales în această perioadă a anului când vremea se încălzeşte, iar vestimentaţia noastră este mai sumară.



Cea mai puţin agresivă metodă o reprezintă epilarea definitivă. Deşi foarte eficientă, epilarea definitivă rămâne un procedeu costisitor, iar "în cazul în care se optează pentru această metodă trebuie evitate expunerile la soare cel puţin trei săptămâni", menţionează doctor Viviana Iordache, medic specialist dermatolog. O variantă de epilare mai puţin costisitoare şi asociată cu o durere suportabilă, este metoda mecanică: smulgerea firelor de păr fie cu penseta, fie cu aparatul de epilat, car egarantează o piele fină până la 10 zile.

DE DURATĂ
Pentru a-ţi asigura 2-3 săptămâni de linişte în privinţa părului nedorit, epilarea cu ceară este cea indicată. În urma epilării cu ceară, pielea devine netedă. Însă această metodă de epilare nu este recomandată tuturor persoanelor. Astfel, dr Viviana Iordache atrage atenţia că, în cazul persoanelor cu pielea sensibilă, ceara ar putea produce arsuri. Acestea pot alege epilarea cu ceară rece, care este mai puţin dureroasă decât cea fierbinte.

EPILARE RAPIDĂ
Există şi persoane pentru care rapiditatea efectuării epilării este criteriul esenţial. Astfel, din punct de vedere al rapidităţii, cremele depilatoare răspund perfect acestui criteriu. Cremele mai prezintă şi avantajul că sunt uşor de aplicat şi îndepărtează tot părul de la suprafaţa pielii. "Au şi dezavantaje însă. Epilarea cu cremă poate provoca alergii. Iar perioada între două epilări este mai scurtă. De aceea, epilarea cu creme este recomandată femeilor cu păr mai puţin", precizează dr Viviana Iordache.

Tot pe criteriul rapidităţii sunt alese şi aparatele de ras. Acestea nu dau rezultate pe termen lung, pielea se menţine fină doar 2-3 zile şi apoi părul îşi face apariţia. Există mitul conform căruia epilarea cu aparatul de ras favorizează creşterea ulterioară a unui număr mai mare de fire. "Fals! S-au făcut studii în acest sens şi s-a demonstrat că firele de păr cresc genetic, hormonal. Nu au nici o legătură cu metoda de epilare la care apelăm. Este adevărat însă că firul ras va creşte mai gros", atrage atenţia dr Viviana Iordache.

ATENŢIE!
După ce am scăpat de părul nedorit prin metoda de epilare care ni se potriveşte, trebuie să evităm expunerea la aburi. Nici soarele nu ne este amic imediat după epilare. Expunerile imediate la soare pot duce la apariţia petelor pe piele. În aceste cazuri sunt indicate cremele hidratante, pentru a calma pielea.

×
Subiecte în articol: cosmetica epilarea