x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Fără riduri cu avocado şi aloe

Fără riduri cu avocado şi aloe

de Gina Matei    |    28 Feb 2011   •   20:51
Fără riduri cu avocado şi aloe
Sursa foto: /Thinkstock

154162-18-29-sante-31.jpgApariţia ridurilor poate fi prevenită printr-o îngrijire corespunzătoare. La aceasta se adaugă şi măştile naturale pe care vi le propune Cristina Bălănescu, medic primar medicină generală, cu competenţă în terapii complementare, de la Centrul Medical Clar Med.
Primul sfat al specialistului nostru este ca înainte de a aplica masca antirid să vă curăţaţi faţa. După care aplicaţi o mască exfoliantă. Cele mai bune sunt cele din zaţ de cafea sau mălai amestecate cu un gălbenuş. Se fricţionează şi apoi se îndepărtează cu apă călduţă.
Măştile antirid se aleg în funcţie de tipul de ten.

1. Avocado pentru ten normal. Se curăţă şi se zdrobeşte un avocado proaspăt, se adaugă suc sau frunze de aloe proaspete. Acestea se amestecă până se obţine o pastă omogenă. „Amestecaţi cu o baghetă de lemn”, atrage atenţia specialistul nostru. Această pastă se întinde în strat subţire, pe faţa curată. Se lasă 20 de minute să acţioneze, după care se îndepărtează cu apă călduţă. Această mască trebuie folosită chiar de femeile de aproximativ 30 de ani, când îşi fac apar primele riduri apar pentru a evita apariţia altora.

2. Castravete pentru ten gras. Castravete, cartof crud, gălbenuş de ou. Acestea sunt ingredientele pentru o mască antirid recomandată persoanelor cu tenul gras. Astfel, se dau pe răzătoare castravetele şi cartoful şi se adaugă un gălbenuş. Se amestecă până se obţine o pastă omogenă, care se aplică pe faţă. Se lasă 20 de minute să acţioneze, după care se îndepărtează cu apă călduţă. După utilizarea acestei măşti, se recomandă aplicarea unei creme hidratante.

3. Smântână pentru ten uscat. La o lingură de unt sau smântână se adaugă o picătură de zeamă de lămâie, morcov ras şi un gălbenuş. Dar pentru că morcovul colorează pielea puteţi să îl înlocuiţi cu avocado sau banană. Aceste ingrediente se amestecă până se obţine o pastă, care se întinde pe faţă şi după 20 de minute se îndepărtează cu apă călduţă.

ACUPUNCTURÅ. Persoanele cărora le-au apărut primele riduri pot merge la şedinţe de acupunctură. Schemele de tratament sunt persona­lizate, în funcţie de profunzimea ridurilor şi tipul tenului. În general, se fac două şedinţe de acupunctură pe săptămână, timp de 5-6 săp­tămâni. Apoi, în funcţie de rezultate, se stabileşte frec­venţa şedinţelor de întreţinere.

×
Subiecte în articol: frumos și sănătos