Acesta este bogat în vitamine, minerale si fibre alimentare. Prin urmare, consumului unui kiwi în fiecare si reduce nivelul de trigliceride din sânge ș scade riscul de formare a cheagurilor de sânge.
Ce conține kiwi
Vitamina C – un fruct de mărime medie poate asigura necesarul zilnic al unui adult;
Lutenia – o substanţă ce reduce riscu de apariţie a cancerului, bolilor de inimă şi previne cataracta;
Fibre – protejează organismul împotriva bolilor de inimă, diabetului şi cancerului;
Cupru – mineral important în perioada de creştere a copiilor deoarece ajută la întărirea oaselor, dezvoltarea creierului şi formarea sistemului imunitar;
Potasiu – ajută la buna funcţionare a inimii şi reglarea presiunii arteriale (kiwi conţine mai mult potasiu decât o banană);
Vitaminele E, A şi complexul de vitamine B, precum și minerale: calciu, magneziu, fier, seleniu, zinc.
Kiwi are un conţinut redus de grăsimi şi un aport caloric foarte mic, de circa 55 de calorii.
Totodată, kiwi se păstrează la rece, fără a fi depozitat alături de alte fructe și legume.
Se consumă imediat după ce a fost curățat de coajă ori se taie pe jumătate și se mănâmncă cu lungurița, potrivit ziarulring.ro.