Ambele sortimente conțin nutrienți, sunt benefice pentru organism și au un gust bun.
Laptele de ovăz conține 80 de calorii, 2,5 g de proteine, 4 g de grăsimi nesaturate, 16 g carbohidrați, 2 g de fibre, 15% din doza zilnică recomandată de calciu, 10% din doza zilnică recomandată de vitamina A per 250 ml de produs. Prin urmare, datorită aportului ridicat de proteine și grăsimi, acesta este mai sățios decât cel de migdale. În plus, are o structură cremoasă și consistentă.
Laptele de migdale are, în shimb, mai puți calorii. Conține 30 de calorii, 1 g de proteine, 3 g de grăsime, 1 g carbohidrați, 0 g fibre, 30% din doza recomandată de calciu, 2% din doza recomandară de fier și 15% din doza recomandată de vitamina A per 250 ml de produs. Reprezintă o sursă bună de vitamina E, magneziu și potasiu.
Prin urmare, fiecare decide în funcție de preferințe și necesități, potrivit spynews.ro.