Leguma care ține loc de fructe și îți scade tensiunea
Roșiile sunt o sursă excelentă de antioxidanți, cum este licopenul, și ajută astfel la combaterea radicalilor liberi din organism. Licopenul este asociat cu reducerea riscului de boli de inimă, cancer și alte afecțiuni cronice. Astfel că licopenul din roșii a fost asociat mai ales cu reducerea riscului de cancer de prostată.
Acestea sunt o sursă bună și de vitamina C, care susține sistemul imunitar și previne infecțiile.
Totodată, protejează piele de daunele provocate de radiațiile UV și de îmbătrânirea prematură.
Roșiile mai conțin vitamina A și substanțe nutritive, precum luteina și zeaxantina, care susțin sănătatea ochilor și reduc riscul de afecțiuni oculare, cum ar fi degenerescența maculară.
Ele mai sunt o sursă de fibre, ceea ce le face benefice pentru sănătatea digestivă. Fibrele contribuie la prevenirea constipației și la menținerea unei digestii sănătoase.