x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Leguma cu beneficii uimitoare asupra sănătății. Scade tensiunea arterială și reduce riscul de cancer

Leguma cu beneficii uimitoare asupra sănătății. Scade tensiunea arterială și reduce riscul de cancer

de Redacția Jurnalul    |    27 Oct 2023   •   20:30
Leguma cu beneficii uimitoare asupra sănătății. Scade tensiunea arterială și reduce riscul de cancer
Sursa foto: Hepta

O legumă pe care o folosim adesea fie în stare crudă, fie în preparatele culinare acționează ca un fruct asupra organismului și are efecte benefice importante asupra sănătății, cum ar fi scăderea tensiunii arteriale.

Leguma care ține loc de fructe și îți scade tensiunea

Roșiile sunt o sursă excelentă de antioxidanți, cum este licopenul, și ajută astfel la combaterea radicalilor liberi din organism. Licopenul este asociat cu reducerea riscului de boli de inimă, cancer și alte afecțiuni cronice. Astfel că licopenul din roșii a fost asociat mai ales cu reducerea riscului de cancer de prostată.

Acestea sunt o sursă bună și de vitamina C, care susține sistemul imunitar și previne infecțiile.

Totodată, protejează piele de daunele provocate de radiațiile UV și de îmbătrânirea prematură.

Roșiile mai conțin vitamina A și substanțe nutritive, precum luteina și zeaxantina, care susțin sănătatea ochilor și reduc riscul de afecțiuni oculare, cum ar fi degenerescența maculară.

Ele mai sunt o sursă de fibre, ceea ce le face benefice pentru sănătatea digestivă. Fibrele contribuie la prevenirea constipației și la menținerea unei digestii sănătoase.

 

×
Subiecte în articol: leguma tensiune roşii cancer