x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Noua dietă Dukan. Un regim mai permisiv cu ajutorul căruia se poate slăbi în medie 700-800 g săptămânal

Noua dietă Dukan. Un regim mai permisiv cu ajutorul căruia se poate slăbi în medie 700-800 g săptămânal

de Magda Marincovici    |    24 Apr 2014   •   21:07
 Noua dietă Dukan. Un regim mai permisiv cu ajutorul căruia se poate slăbi în medie 700-800 g săptămânal
Sursa foto: ventdusud/Getty Images/iStockphoto

De la regimul cu foarte multă carne, aspartam, fără fibre şi cu riscuri majore de carenţe,   doctorul Pierre Dukan, criticat de confraţii săi, adulat de vedetele care au reuşit să slăbescă miraculos exclusiv “de ochii lumii”, a pus la punct o nouă variantă.

Acum, în noua versiune a regimului Dukan accentul cade pe proteinele vegetale. “Această versiune vegetariană răspunde aşteptării anglo-saxone şi indiene. Proteinele vegetale sunt mai ieftine şi pot fi produse în mod ecologic”, explică dr. Pierre Dukan.

În felul acesta, dr. Dukan a dat un răspuns criticilor aduse de specialişti, problemelor legate de criza economică, dar şi numărului din ce în ce mai mare de francezi aflaţi la limita dintre supraponderalitate şi obezitate. “De la debutul unui regim de slăbit, oricare ar fi el, se reduce cantitatea de alimente şi vitamine. Nu este o «carenţă», ci de un simplu deficit care este uşor de acoperit luând în fiecare săptămână o capsulă de multivitamine. Reamintesc, de altfel, că jumătate din populaţia feminină prezintă carenţe de fier, calciu, vitamina B6, magneziu din fibre etc. Deci putem recomanda un supliment în timpul regimului de slăbit, care nu se prelungeşte mai mult de două luni, din care o zi, la două zile, cu legume «la discreţie». După ce am ajuns la greutatea normală, se introduc în dietă două legume pe zi, legume «fără număr» şi două mese «de gală» pe săptămână. Astfel, riscul de deficit de vitamine este minor şi cele cinci fructe cât recomandă OMS vor putea fi consumate zilnic”, explică dr. Dukan.

Citește și
Dieta Dukan sau regimul de slăbit prințese


Noua dietă Dukan Scara nutriţională este destinată persoanelor interesate să slăbeasca mai puţin de 15 kilograme. În noua versiune, regimul este mai permisiv în sensul că poţi mânca şi făinoase, fructe şi brânză. Noua versiune Dukan se adresează aşadar persoanelor care nu au o recomandare specială din partea medicului de a slăbi rapid şi care preferă să urmeze o dietă într-un ritm personal, fără să nu le creeze o stare de frustrare. De notat că în noua versiune Dukan, duminica este admisă un meniu de sărbătoare. Noul regim Dukan are şi o scară nutriţională cu şapte trepte câte una pentru fiecare zi a săptămânii. Astfel, cu fiecare zi, se poate include în dietă câte un aliment. Zi de zi, noul stil de a ne hrăni se va imprima şi la nivel cerebral, ajuntându-ne astfel să nu mai luăm în greutate. 

Citește și 
Dieta Dukan, secretul siluetei franţuzoaicelor!


Profesorul doctor Gheorghe Mencinicopschi spune că inclusiv noua versiune a regimului de slăbit semnată de dr. Pierre Dukan presupune înainte de toate consultarea medicului, pentru a evita dezechilibrele. Apoi, specialistul nostru are în vedere suplimentele de vitamine care şi acestea trebuie administrate la recomandarea unui medic, “deoarece tot ce ingerăm, inclusiv aceste vitamine de sinteză, ajunge în ficat. Astfel, ficatul este pus în situaţia de a procesa nişte substanţe pe care nu le are în banca lui de date şi aceasta într-un moment când tot el trebuie să se adapteze, din mers, la un nou regim alimentar”.

Citește și 
De ce nu este bună dieta Dukan?




×