Un ou conține circa 72 de calorii, 6 gr de proteine și 5 gr de grăsimi sănătoase, inclusiv Omega3, dar și vitaminele D și B12 și riboflavină. Sunt astfel hrănitoare, ne dau energie și ajută la menținerea musculaturii și a oaselor, vindecarea rănilor și scăderea în greutate.
Totodată, ouăle sunt bogate în colină, care susține sănătatea creierului, mai ales în timpul sarcinii. Acești antioxidanți sunt benefici și pentru sănătatea ochilor, reducând riscul degenerescenței maculare cauzate de vârstă.
Ne întrebăm însă, adesea, care sunt mai sănătoase, ouăle fierte sau omleta?
Desigur, ouăle fierte reprezintă o alegere simplă și hrănitoare.
Pe de altă parte, omleta este un preparat delicios care implică adăugarea altor ingrediente, cum sunt brînza, legumele, carnea, ciupercile. Prin urmare, omleta are mai multe calorii dacă sunt gătite în ulei sau unt, dar oferă și mai multe proteine ori vitamine, în funcție de celelalte alimente din compoziție.