x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Cum să te vindeci simplu și natural. Planta care te ajută să scapi de infecții

Cum să te vindeci simplu și natural. Planta care te ajută să scapi de infecții

de Redacția Jurnalul    |    22 Mar 2024   •   18:30
Cum să te vindeci simplu și natural. Planta care te ajută să scapi de infecții

O plantă medicinală are proprietăți antiinflamatorii. Aceasta poate fi consumată în mai multe feluri și are multe beneficii asupra sănătății.

Aceasta se poate utiliza atât intern, cât și extern și poate fi consumată frecvent. 

Patlagina conține substanțe active care împotriva unei game variate de bacterii patogene. Aceste proprietăți antibacteriene pot ajuta la combaterea și prevenirea infecțiilor bacteriene, cum ar fi cele de piele sau ale tractului respirator. Consumul de patlagină poate ajuta la eliminarea secrețiilor din tractul respirator și la ameliorarea tusei și a altor simptome ale răcelii și gripei.

Planta are mai multe beneficii pentru organism și este recomandată de medicii. Este cunoscută pentru proprietățile sale antiinflamatoare, fiind folosită tradițional pentru a reduce inflamațiile și umflăturile.

Frunzele proaspete de patlagină au fost utilizate de secole pentru a trata rănile și arsurile minore datorită capacității lor de a accelera vindecarea.

Patlagina are și proprietăți antiseptice, ceea ce înseamnă că poate ajuta la prevenirea infecțiilor și la menținerea curată a zonei afectate.

Consumul de patlagină poate ajuta la eliminarea secrețiilor din tractul respirator și la ameliorarea tusei, și a altor simptome ale răcelii și gripei.

Patlagina este o plantă medicinală cu numeroase beneficii pentru sănătate, iar modul în care este consumată poate varia în funcție de obiectivele individuale și de forma în care este disponibilă (uscata, sub formă de ceai, tinctură).

Ceai de pătlagină: Una dintre cele mai populare modalități de a consuma pătlagina este sub formă de ceai. Pentru a face ceaiul, se poate folosi atât planta uscată, cât și cea proaspătă. Se fierbe apa și se toarnă peste o linguriță de plantă uscată sau proaspătă. Se lasă să stea timp de aproximativ 10-15 minute, după care se strecoară și se bea. Acest ceai poate fi băut de 2-3 ori pe zi.

Tinctură de pătlagină: Se lasă planta uscată să stea în alcool (de exemplu, vodcă) timp de câteva săptămâni, pentru a permite substanțelor active din plantă să se elibereze în alcool. Tinctura se strecoară și se păstrează într-o sticlă închisă ermetic. Doza recomandată poate varia, așa că este indicat să consulți un specialist în medicină alternativă pentru recomandări specifice.

Salată sau suc: Pătlagina poate fi adăugată în salate, sau se poate consuma sub formă de suc. În acest caz, frunzele proaspete de pătlagină pot fi spălate și adăugate în salatele obișnuite sau se pot trece prin blender pentru a obține suc.

Aplicații externe: Pătlagina poate fi folosită și extern, sub formă de comprese sau cataplasme. Frunzele proaspete de pătlagină pot fi aplicate direct pe piele pentru a calma iritațiile, inflamațiile sau alte probleme ale pielii, potrivit spynews.ro.

×
Subiecte în articol: infectii patlagina bacterii