x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Plantă supranumită "cheia sănătăţii creierului" din bucătăria japoneză. Previne și intoxicația alimentară

Plantă supranumită "cheia sănătăţii creierului" din bucătăria japoneză. Previne și intoxicația alimentară

de Redacția Jurnalul    |    07 Noi 2023   •   20:30
Plantă supranumită "cheia sănătăţii creierului" din bucătăria japoneză. Previne și intoxicația alimentară

O plană supranumită şi "cheia sănătăţii creierului" este consumată mai ales în bucătăria japoneză sub forma unei paste de culoare verde și are gust picant.

Planta supranumită şi "cheia sănătăţii creierului" care pune neuronii în mişcare ca un joc de şah. Este şi un antidot ce neutralizează intoxicația alimentară

Aceasta seamănă cu hreanul și este acum populară în întreaga lume. Stă la baza mai multor feluri de sushi sau sashimi.

Wasabi oferă multe beneficii pentru sănătate datorită compușilor bioactivi. Este şi un antidot care neutralizează intoxicația alimentară, astfel acesta a devenit obligatorie în preparatele cu pește proaspăt, minimizând posibilele consecințe negative asupra sănătății.

Planta îmbunătățește fluxul sanguin, reducând astfel riscul formării cheagurilor de sânge, fiind benefică în tratamentul consecințelor unui atac de cord.

Totodată, conține compuși cu proprietăți antimicrobiene ajută la combaterea bacteriilor dăunătoare din alimente, prevenind intoxicațiile alimentare. Are și un conținut caloric scăzut.

Conține compuși antioxidanți, precum izotiocianatele, ajută la neutralizarea radicalilor liberi și protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ. Contribuie astfel la prevenirea anumitor boli cronice și la menținerea unei sănătăți generale.

Compușii din wasabi pot avea proprietăți antiinflamatorii, ajutând astfel la reducerea inflamației din corp.

Izotiocianatele din wasabi au fost asociate cu prevenirea creșterii celulelor canceroase și inhibă dezvoltarea unor tipuri de cancer, cum ar fi cel de colon.

Un nou studiu arată că wasabi îmbunătăţeşte abilităţile cognitive la persoanele cu vârste de peste 60 de ani, scrie descoperă.ro

Ingredientul activ din wasabi este 6 metilsulfinil hexil izotiocianat, un compus bioactiv care a fost anterior asociat cu efecte antioxidante şi antiinflamatorii care încetinesc deteriorarea celulelor şi le protejează.

Pentru a prepara pasta de wasabi trebuie să amesteci 2 părți pudră de wasabi cu o parte apă. Amestecul se alsă 10 minute înainte de a fi consumat, potrivit antena3CNN.

×