După ce a venit primăvara tarabele din pieţe s-au umplut de verdeţuri proaspete. Salata verde, ridichile, ceapa verde, spanacul, loboda şi ştevia sunt vedetele sezonului.
Suntem obişnuiţi cu mâncăruri precum, ciorba de lobodă sau sărmăluţe în foi de ştevie dar o variantă şi mai sănătoasă ar fi o salată de verdeţuri. Pentru o astfel de salată avem nevoie de:
- 2-3 bucheţele de lobodă roşie
- o mână se frunze de spanac proaspăt
- o legătură de ridichi
- o jumătate de căpăţână de salată verde
- 2-3 fire de ceapă verde
- 3-4 linguri cu ulei de măsline
- zeama de la o lămâie
- sare după gust
Toate frunzele, ceapa şi ridichile se spală şi se curăţă temeinic. Frunzele şi ceapa se toacă grosier şi ridichile se taie felii. Se pun cele 3-4 linguri cu ulei, zeama de la o lămâie, sarea şi salata este gata.
La această salată se mai pot adăuga şi boabe de năut fiert pentru a mări consitenţa acestui fel de mâncare.
Citește pe Antena3.ro