x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Rețete primăvăratice și gustoase

Rețete primăvăratice și gustoase

07 Mai 2015   •   16:56
Rețete primăvăratice și gustoase

Verdețurile de primăvară ne ajută să ne recăpătăm vitaminele și mineralele pe care le-am pierdut pe timpul iernii și totodată să ne detoxifiem.
Astăzi vă prezentăm două rețete de primăvară, una clasică și una un pic mai neobișnuită dar deosebit de gustoasă: ciorba de lobodă și mâncare de urzici cu nuci.

Ciorbă de lobodă
Ingrediente: 6 legături de lobodă, 8 fire ceapă verde, 1 litru borş, 2 linguri orez, leuştean, pătrunjel verde, sare.
Preparare: Se pun 2 litri de apă la fiert într-o oală. Când apa clocoteşte, se adaugă loboda, curăţată de codiţe şi bine spălată. Se adaugă ceapa verde, curăţată, spălată şi tăiată. Separat, se pune borşul la fiert. Când dă în clocot, se toarnă peste lobodă. Se pune apoi orezul, spălat şi scurs de apă. Se sărează şi se adaugă leuştean şi pătrunjel, tocat. Se serveşte rece.

Mâncare de urzici şi nuci
Ingrediente: 800 g urzici, 200 g nuci măcinate, 50 g nuci tocate mai mare, 2 linguri ulei măsline, 1 lingură hrean, sare, piper, ierburi de sezon.
Preparare: Urzicile alese şi spălate bine se fierb în apă cu sare. Se scurg, se toacă mărunt, apoi se amestecă împreună cu uleiul, nucile măcinate, hreanul, sare, piper şi cu puţină apă în care au fiert, pentru a subţia piureul. La servire, se ornează fiecare porţie cu nuci zdrobite şi ierburi de sezon.

×