x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Secretul longevității. Un ingredient interzis cu beneficii incredibile asupra sănătății

Secretul longevității. Un ingredient interzis cu beneficii incredibile asupra sănătății

de Redacția Jurnalul    |    23 Noi 2023   •   18:30
Secretul longevității. Un ingredient interzis cu beneficii incredibile asupra sănătății

Un anumit ingredient ajută la creșterea longevității deși este de multe ori criticat și chiar interzis pentru consum.

Avertismentul ”excesul de sare și zahăr dăunează grav sănătății” este transmis aproape zilnic, prin toate mijloacele de comunicare, însă realitatea este puțin diferită. Sarea, îndeosebi, aduce multe beneficii organismului.

”Există o specie studiată, se numește infuzoria, despre care cercetătorii au descoperit că este imortală. Este un fel de meduză care, atunci când celulele de la extremitățile ei încep să degenereze, încep să se apropie de polipul principal, ea începe să își regenereze celulele și își mai trăiește o dată tinerețea.

De ce meduza și de ce nu lupul, iepurele, sau pasărea? Pentru că trăiește în mediul marin. Și acum o să vă spun un secret. Alexis Carrel, care a devenit medicul familiei Rockefeller și care a fost laureat al unui premiu Nobel, a ținut inima unei găini, care normal trăiește cinci ani, 27 de ani în viață. Experimentul lui Alexis Carrel este foarte cunoscut în lumea științifică. Un student, într-o singură zi, a uitat să îi schimbe apa. Atât, doar a uitat să schimbe apa. Iar inima a murit. După 27 de ani”, a explicat Adrian Vornicu la emisiunea iThink cu Iusti Fudulu de la Antena 3 CNN.

”Celula este nemuritoare. Secretul este să o hrănești zilnic și să evacuezi deșeurile”

”Celula este nemuritoare. Secretul este să o hrănești zilnic, la timp, și să evacuezi deșeurile, la timp” spunea medicul Alexis Carrel, laureat al premiului Nobel pentru Medicină.

Cum putem aplica noi lucrul acesta? Încetinea el respectiva inimă de găină? Alexis Carrel a studiat în Franța, la Lyon, unde făceau experimente cu apă de mare. Și el a plecat cu acea apă de mare în America și a devenit medicul fundației, premiul Nobel, cu acest experiment. Ținând o inimă de găină în apă de mare diluată după anumite metode.

”Mulțimea a fost prostită cu sintagma: Excesul de sare și zahăr dăunează grav sănătății”

Și Ivo Pitanguy, celebrul medic estetician din Brazilia, avea insula lui personală, foarte multe staruri americane s-au operat la el, ținea eșantioanele de piele în apă de mare.

De aia meduza respectivă trăiește atât de mult. Noi ce suntem ca ființă umană? Suntem un acvariu marin în care celulele nostre înoată într-un mediu salin. Cele 7 fluide biologice sunt soluții saline. Dacă știm să respectăm acel proces de apăr - sare, apă, sare... pare bazic”, spunea el.

”Academicianul Ioan Bradu Iamandescu spunea că ”lipsa sării din corp încetinește influxurile nervoase de 11.000 de ori”. Totodată, academicianul mai spunea: ”Mulțimea a fost prostită cu sintagma: Excesul de sare și zahăr dăunează grav sănătății Trebuie separată sarea de zahăr”. 

Deci secretul este să îi dai corpului ce îi trebuie, la timp”, a mai explicat Adrian Vornicu.

Sare

×