x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Spune-mi cum dormi ca să-ţi spun cine eşti

Spune-mi cum dormi ca să-ţi spun cine eşti

de Sînziana Stancu    |    27 Feb 2011   •   18:57
Spune-mi cum dormi ca să-ţi spun cine eşti
Sursa foto: /Thinkstock
153923-think-stock-200349683-001.jpgPoziţia în care dormim de obicei di­vul­gă secrete despre personalitatea noas­tră, susţin experţii psihologi în lim­­bajul trupului, care au făcut un stu­­diu pentru reţeaua hotelieră Ky­riad. Cei care dorm în poziţia întins pe-o parte sunt oameni pe care îi preocupă o problemă sau se gândesc la evoluţia lor. Întins pe partea stângă înseamnă griji sau planuri privind o schimbare. Poziţia întins pe partea dreaptă e preferată de o persoană cu  caracter pu­ternic, uneori posesivă sau autoritară.

Întins pe-o parte, cu braţul stâng îndoit şi palma sub obraz (stângul) exprimă tandreţe şi nevoie de afecţine. Invers, pe partea dreaptă şi cu palma sub obrazul drept, arată că este vorba despre o persoană care caută să-şi dea curaj sau are nevoie să-şi stimuleze această calitate.

În poziţia culcat pe burtă dorm de obicei adolescenţii, care sunt mai in­stabili emoţional şi psihic, în gene­ral, din cauza transformărilor specifi­ce vârstei. La adulţi însă, această po­zi­ţie exprimă o lipsă de ordin afectiv sau eforturile pe care le face persoana res­pectivă pentru a scăpa de un exces de timiditate. După unii psihologi, aceas­tă poziţie, în special dacă este vorba despre femei, indică un ca­­racter dominant şi chiar o fire geloasă.

Dormitul pe spate, în poziţia aşa-numită a "copilului fericit", cu braţele îndoite, de-o parte şi de alta a capului, se întâlneşte destul de rar şi apar­ţi­ne unei persoane foarte bine echili­bra­te psihic şi emoţional. Este poziţia omului sigur pe sine, calm, încrezător în propriile-i puteri, liber, cu pu­tere de acţiune.

Dacă doarme cu pi­cioa­re­le încrucişate, glezna stângă peste cea dreaptă, înseamnă că are în­cre­de­re în viitor, iar invers, glezna dreap­tă spre cea stângă, caută să-şi menţină această încredere când viaţa îl încearcă. În general, persoanele care îşi încrucişează gleznele indiferent în care poziţie sunt persoane de ac­ţiu­ne şi foarte ambiţioase. În schimb, po­ziţia culcat cu mâinile încrucişate deasupra capului exprimă lipsă de maturitate sau de prudenţă în ac­ţiunile de zi cu zi.

×