x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Talie de star fara liposuctie

Talie de star fara liposuctie

00 0000   •   00:00

Liposuctia presupune durere si unele riscuri. De ce sa ne supunem unei astfel de interventii ca sa obtinem silueta de vis, din moment ce exista posibilitatea microinjectiilor care topesc pur si simplu grasimile? "Lipoliza este o metoda chimica de modelare corporala.  

Prin injectarea in zonele pe care dorim sa le corectam a unei substante pe baza de soia, tesutul gras se topeste, iar apoi se dreneaza pe cale limfatica si este eliminat din organism", explica dr. Viviana Iordache, medic specialist dermatolog, de la Miko Palace. Marele avantaj al acestei metode este ca, nefiind o interventie chirurgicala, nu necesita anestezie si nici recuperare. In urma injectiilor cu substanta lipolitica nu se poarta corset pentru a scapa de excesul de piele, nu raman semne. Microinjectiile se fac cu ace dintre cele mai subtiri, insa un usor disconfort provocat de intepaturi exista.  

MAI EFICIENT PENTRU FEMEI Zonele unde se obtin cele mai bune rezultate cu ajutorul lipolizei sunt: partea inferioara a abdomenului, barbia dubla, pungile de sub ochi (pleoapa inferioara). Lipoliza poate elimina si grasimea de pe flancuri, coapse si interiorul genunchiului. "In restul zonelor se lucreaza foarte greu. De exemplu, substanta nu se poate injecta in spate, nici in fese, decat daca persoana este foarte grasa. In plus, lipoliza nu este eficienta decat daca grasimea este situata intre piele si muschi. Daca o persoana este pur si simplu obeza si are o burta mare pentru ca are grasime infiltrata printre organe, pe peritoneu, in fascia musculara, ajutorul pe care i-l poate aduce lipoliza este de a reduce tesutul adipos cu doar cativa centimetri", atrage atentia dr. Viviana Iordache. Pe de alta parte, se poate spune ca aceasta metoda de slabit favorizeaza femeile. Pentru ca la barbati tesutul adipos este altfel distribuit, iar pentru a obtine acelasi efect ca in cazul femeilor ar fi nevoie de o cantitate mult mai mare de substanta lipolitica. "De aceea, domnii nu pot beneficia de lipoliza decat pentru a scapa de barbia dubla", subliniaza specialistul.  

Singurul dezavantaj al lipolizei este ca, in comparatie cu liposuctia, rezultatele obtinute in urma microinjectiilor apar abia dupa minimum sase saptamani, sedintele fiind facute o data pe saptamana.  

REZULTATE. Efectul in centimetri al lipolizei depinde de grosimea colacelului de grasime. Cu cat stratul adipos este mai gros pe zona lucrata, cu atat efectul este mai spectaculos. Cu cat grasimea este mai mult infiltrata in muschi, pe coapse de exemplu, cu atat este mai putin probabil sa se obtina o diferenta mare in centimetri. Pentru ca efectele sa fie vizibile intr-un timp mai scurt, la o zi-doua de la sedinta de lipoliza pacienta este sfatuita de medicul dermatolog sa faca un masaj al zonei lucrate: fie singura, acasa, fie la salon. Masajul presupune miscari de drenare si de netezire a zonei.

×
Subiecte în articol: liposuctie