x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Toamna, părul cere îngrijire

Toamna, părul cere îngrijire

de Oana Antonescu    |    21 Oct 2008   •   00:00

După o vară în care soarele puternic al verii ne-a deteriorat părul şi i-a luat din strălucire, trebuie să ne pregătim pentru vântul şi temperaturile scăzute ale sezonului rece.

Acum este cel mai bun moment pentru a acorda o îngrijire specială podoabei capilare. Trebuie nu doar să îndreptăm ceea ce razele ultraviolete au stricat în lunile de vară, ci şi să preîntâmpinăm neplăcerile pe care ni le fac iarna temperaturile scăzute, umezeala şi purtatul căciulii. “Înainte de toate trebuie să scăpăm de vârfurile despicate pe care nici un tratament cosmetic nu le poate reface. Toamna trebuie să tăiem mai mult din lungimea părului”, ne sfătuieşte dr Viviana Iordache, medic primar dermatolog al Clinicii Miko Med.

 

Măşti

Acum este sezonul prielnic tratamentelor de regenerare a părului. Ne pregătim astfel pentru iarnă, când trebuie să ne aşteptăm la o cădere mai accentuată a părului din  cauza purtării căciulilor şi pălăriilor. “În mod normal, toamna nu ar trebui să ne cadă părul mai mult decât vara. Dacă se întâmplă acest lucru poate exista o problemă endocrină, legată de funcţionarea tiroidei”, atenţionează dr Viviana Iordache. Măştile şi tratamentele de regenerare sunt recomandate în acest sezon tuturor tipurilor de păr şi pot fi folosite atât cele din saloanele de înfrumuseţare, cât şi cele din farmacii. Atenţie! Orice mască alegeţi, trebuie  să o aplicaţi doar pe lungimea firelor de păr, nu şi la rădăcină.

Sănătatea firului de păr este influenţată în mare măsură de alimentaţie. Şi cum acesta este sezonul fructelor şi legumelor, profitaţi din plin de ele. Părul lipsit de vigoare şi strălucire este adeseori consecinţa carenţei de vitamine şi minerale. “Vitaminele A, E, dar şi fierul, calciul, seleniul şi zincul nu trebuie să lipsească din alimentaţie, cu atât mai mult în acest sezon”, atrage atenţia dr Viviana Iordache. Bogate în vitamina A sunt morcovii, ardeiul gras, spanacul, prunele uscate, broccoli. Vitamina E se găseşte în seminţele de floarea-soarelui, alune, dar şi în legume verzi.

 
TRATAMENT. Medicul dermatolog Viviana Iordache recomandă un tratament cu vitaminele A, E şi cu ulei de ricin, care conferă strălucire părului. Amestecul se aplică pe lungimea firului de păr o dată pe săptămână. Atât vitaminele, cât şi uleiul de ricin se pot procura din farmacii şi nu sunt costisitoare.

×
Subiecte în articol: cosmetica