x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Top 3 activități perfecte pentru a-l face pe cel mic să petreacă mai mult timp afară

Top 3 activități perfecte pentru a-l face pe cel mic să petreacă mai mult timp afară

16 Aug 2022   •   15:20
Top 3 activități perfecte pentru a-l face pe cel mic să petreacă mai mult timp afară

Timpul petrecut în aer liber este, din păcate, mult prea scurt sau, în unele cazuri, chiar insuficient, atât pentru adulți cât și pentru copii. Pe lângă faptul că cei mici au nevoie de aer curat pentru o dezvoltare armonioasă a organismului lor firav, timpul petrecut în aer liber este important și pentru consolidarea relației cu părinții.

Vremurile s-au schimbat fundamental în ultimii ani, existând diferențe uimitoare între generații apropiate. Modalitățile de petrecere a timpului liber din trecut pare că au fost uitate cu totul, fiind înlocuite de de altele noi care, din păcate, implică tot mai puțină interacțiune directă și mult sedentarism.

Sedentarismul este unul din factorii principali ai unui stil de viață necorespunzător ce produce numeroase probleme de sănătate, atât pentru adulți, cât și pentru cei mici.

Majoritatea părinților sunt nemulțumiți de cantitatea timpului petrecut de copii în aer liber, de interacțiunea tot mai rară cu alți copii și interesul crescut pentru device-urile electronice. Indiferent cât de mult le-ar explica adulții celor mici că au nevoie să iasă mai des afară pentru a-și întări sistemul imunitar, informațiile nu par să aibă niciun impact. Astfel, cea mai sigură metodă de a le stârni interesul pentru activitățile din afara casei este ca părinții să se implice direct în plăcerile celor mici.

Iată câteva activități pe care le pot întreprinde părinții pentru a le stârni interesul copiilor pentru activitățile în aer liber:

 

Ieșirile cu bicicleta

Se spune că mersul pe bicicletă nu se uită niciodată și sigur nici cei mari nu au uitat de timpurile când stăteau afară de dimineața până seara și făceau zeci de kilometri pe biciclete Pegas împreună cu prietenii lor. Cu siguranță nici cei mici nu au uitat sa meargă pe ale lor, doar că acum li se pare banală această activitate. Însă, dacă ar petrece câteva ore departe de casă, echipați corect, împreună cu părinții, pedalând, cu siguranță vor iubi această experiență, mai ales că acum regăsim pe piață modele de biciclete și accesorii extrem de atractive pentru copii.

 

Picnic la pădure

Aerul din zonele împădurite este infinit mai pur decât cel din orașele cosmopolite. Astfel, dacă întreaga familie va petrece câteva ore la picnic într-o zonă de pădure, unde se poate juca badminton, fotbal sau oricare alt sport ce implică mișcare, cei mici vor dori să retrăiască experiența. În plus, va fi pentru toată familia o amintire frumoasă de care își vor reaminti cu drag.

 

Ieșiri în parc

Deși pare o activitate banală, de care copilul are parte des, aceasta poate fi mult mai antrenantă odată ce vin ambii părinți. Este locul ideal în care să-și facă prieteni însă, uneori, aceștia nu sunt disponibili, iar o joacă în prezența părinților în zonele preferate, poate fi locul perfect de petrecut câteva ore bune în aer liber.

 

Stresul zilnic și lipsa constantă de timp ne împiedică uneori să vedem lucrurile banale și, de multe ori, să le facem. Cei mai mulți copii au, de fapt, nevoie să petreacă timpul cu părinții lor în afara mediului cunoscut, pentru a descoperi împreună noi experiențe. Astfel, timpul petrecut împreună cu cei mici poate fi triggerul de care acesta are nevoie pentru a descoperi activitățile în aer liber.

 

Sursa foto: Shutterstock

×