x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Top 5 specii de pești care ajută la sănătatea inimii

Top 5 specii de pești care ajută la sănătatea inimii

de Redacția Jurnalul    |    27 Sep 2023   •   20:30
Top 5 specii de pești care ajută la sănătatea inimii
Sursa foto: Hepta

Consumul de pește este benefic pentru sănătatea inimii întrucât conține acizi grași nesaturați.

„Este mult mai bine pentru sănătate și mediu să înlocuim sursele de hrană terestre – în special carnea roșie – cu surse de hrană acvatice”, spune Christopher Golden, profesor asociat de nutriție și sănătate planetară la TH Chan School of Public Health din Harvard.

Principala diferență dintre peștele alb și albastru este conținutul lor de grăsime. Peștele albastru este mai gras și are mai multe calorii, dar oferă acizi grași nesaturați care sunt buni pentru inimă. Peștele alb are un conținut redus de grăsime și conține doar aproximativ 80 de calorii la 100 de grame. Peștele albastru are cel puțin 6% grăsime (în mod normal între 8 și 15%), deci 100 de grame conțin între 120 și 200 de calorii.

Hamsii, macrou, sardine, hering, midii, sunt 5i cei mai buni pești pentru sănătatea inimii, potrivit unui articol de la Harvard Medical School. Acești pești sunt surse excelente de proteine, micronutrienți, respectiv fier, zinc și vitamina B 12 și acizi grași omega-3.

Peștele ajută la ameliorarea inflamației din organism și contribuie la un echilibru mai bun al lipidelor din sânge. De asemenea, este bogat în vitamina D și calciu.

De asemenea, este recomandat consumul de pește de 4 ori pe săptămână.

„Peștele este mai bun pentru mediu decât carnea deoarece consumă mai puțin pământ și resurse, pe lângă faptul că generează mai puține gaze cu efect de seră”, spune prof. Julie Corliss, autorul articolului. 

De asemenea, bivalvele conțin mai mulți micronutrienți, în special zinc și vitamina B12. Zincul întărește imunitatea iar vitamina B12 ajută la formarea globulelor roșii care transportă oxigen și mențin nervii sănătoși în întregul corp, potrivit 20minutos.es., citat de dcnews.ro.

×
Subiecte în articol: peste inima Harvard sanatate