x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Transpirație abundentă? Află-i leacul!

Transpirație abundentă? Află-i leacul!

17 Iun 2015   •   23:39
Transpirație abundentă? Află-i leacul!

Transpiri des și mult, chiar și atunci când nu este caniculă afară? Îți transpiră palmele și picioarele, curg apele de pe tine când ți-e lumea mai dragă? Arăți mai tot timpul ca și cum ai fi intrat sub duș îmbrăcat? Cămașa e udă mereu la subraț și ai pete inestetice, asuzi pe piept și pe spate între umeri? Ai părul veșnic ud? Poate că e cazul să afli de ce se întâmplă asta și cum poți trata transpirația abundentă și altfel decât cu ajutorul antiperspirantelor.

Hiperhidroza sau transpiraţia excesivă poate fi generalizată sau poate afecta anumite regiuni ale corpului. Cel mai frecvent apare la nivelul palmelor, picioarelor şi axilelor, unde se află cele mai multe glande sudoripare.

Citește și Dietele bunicii. Află cum poți să slăbești cu miere și scorțișoară

Atunci când transpiraţia abundentă apare în adolescenţă sau în copilărie, este de cele mai multe ori moştenită genetic. Se presupune că este determinată de hiperactivitatea sistemului nervos simpatic, de aceea orice stare de nervozitate, stres, poate declanşa hipersudoraţia. Alimentele fierbinţi sau iuţi, alcoolul şi cafeina pot, de asemenea, stimula secreţia glandelor sudoripare. Vremea caldă şi exerciţiile fizice declanşează transpiraţia printr-un mecanism normal de termoreglare.

Transpiraţia excesivă apărută mai târziu în viaţa adultului poate fi expresia unei suferinţe interne, precum......................

Citește articolul integral pe ANTENA SATELOR



×