x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Undele de şoc, noul inamic al celulitei

Undele de şoc, noul inamic al celulitei

de Oana Antonescu    |    29 Apr 2008   •   00:00

Cea mai nouă descoperire în domeniul medicinei estetice este tratamentul cu unde de şoc pentru distrugerea celulitei. Procedura a fost pusă în practică la sfîrşitul anului trecut în lume, iar în prezent ea este disponibilă şi femeilor din România.

 

Cea mai nouă descoperire în domeniul medicinei estetice este tratamentul cu unde de şoc pentru distrugerea celulitei. Procedura a fost pusă în practică la sfîrşitul anului trecut în lume, iar în prezent ea este disponibilă şi femeilor din România. Aparatul cu unde de şoc, numit Duolith, acţionează pînă în straturile profunde ale pielii şi reduce stratul de ţesut adipos. “Undele de şoc se distribuie ca un evantai prin piele, pînă la o adîncime de aproximativ doi centimetri. Principiul undei de şoc, care stă la bază acestei proceduri ultramoderne, este folosit pentru prima dată în medicina estetică”, precizează dr Mihaela Leventer, medic primar dermatolog la clinica privată de dermatologie chirurgicală Dermastyle, singura care deţine un astfel de aparat.

Avantaje

Procedura se adresează femeilor care doresc îndepărtarea celulitei şi remodelarea corpului. Tratamentul cu acest aparat medical este rapid, uşor şi foarte eficient. Micşorarea ţesutului adipos este vizibilă după doar şase şedinţe cu unde de şoc, ne asigură specialistul dermatolog. Un alt mare avantaj este acela că procedura nu este dureroasă, de aceea nu presupune anestezie şi nici spitalizare. Mai mult, nu are efecte secundare. Tratamentul cu unde de şoc are o singură contraindicaţie: nu se foloseşte pentru distrugerea grăsimilor de pe abdomen. “Undele de şoc utilizate pe aceste zone ar putea afecta unele organe interne”, atrage atenţia dr Mihaela Leventer. 

Un tratament complet cu aparatul Duolith include între 6 şi 12 şedinţe. Pentru rezultate mai bune şi mai rapide, se recomandă efectuarea a trei şedinţe pe săptămînă. Fiecare vizită la cabinet durează între 10 şi 20 de minute, în funcţie de gradul de afectare a zonei tratate, aşa încît pacientele pot veni la tratament chiar şi în pauza de masă. Preţul variază de la 100 la 150 de euro pentru o şedinţă. Aparatul cu unde de şoc poate fi de ajutor şi sportivilor de performanţă, care au nevoie de recuperare medicală rapidă după ce au suferit întinderi, contracturi sau spasme musculare.

×
Subiecte în articol: cosmetica soc