x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Unghiile cu acril sau gel pot cauza alergii grave

Unghiile cu acril sau gel pot cauza alergii grave

09 Aug 2018   •   17:19
Unghiile cu acril sau gel pot cauza alergii grave

Chimicalele folosite când vine vorba de manichiura cu acril și de cea cu gel pot cauza epidemii alergenice, potrivit Asociației Britanice de Dermatologie, scrie Daily Mail.

2,4% dintre femei sunt alergice la chimicalele folosite în tratamentele pentru îngrijirea unghiilor. Astfel de alergii pot duce la subțierea unghiilor sau la erupții cutanate și senzații de mâncărime. O astfel de reacție se poate răspândii în orice parte a corpului, dacă aceasta intră în contact cu unghiile, cum ar fi pleoapele, fața și chiar organele genitale. În cazurile extreme, pot apărea și inflamații și dificultăți de respirație. 
Asociația Britanică de Dermatologie spune că astfel de alergii sunt larg răspândite în Europa. Cercetările anterioare au descoperit că 93% dintre persoanele afectate de astfel de alergii sunt femei. 
Deși reacțiile sunt mai grave atunci când sunt folosite produse neprofesionale, chiar și în cazul aplicării unei manichiuri cu acril sau cu gel într-un mod profesional, alergiile pot apărea.
„Este foarte important ca oamenii să știe că pot dezvolta alergii de la unchiile false”, a spus Dr David Orton, de la Asociația Britanică de Dermatologie. „Adevărul este că pot fi mult mai multe femei care suferă de aceste alergii și care rămân nediagnosticate, pentru că nu asociază simptomele cu unghiile, în mod special dacă simptomele se manifestă în altă parte a corpului”, a mai spus acesta. 

×