x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Ghid complet de frumuseţe şi îngrijire pe timp de toamnă

Ghid complet de frumuseţe şi îngrijire pe timp de toamnă

05 Oct 2013   •   19:44
Ghid complet de frumuseţe şi îngrijire pe timp de toamnă
Sursa foto: sursa foto: sfatulparintilor.ro

 Schimbarea de sezon aduce noutati nu doar in garderoba, ci si in rutina zilnica de ingrijire. Vantul aspru si frigul de afara iti dau peste cap echilibrul natural al pielii, care devine mai uscata, pierde din umezeala si se poate irita repede. Iata de ce tenul si corpul tau au nevoie de o atentie speciala in lunile reci, cand nu mai este indicat sa folosesti aceleasi produse cosmetice din timpul verii. Nu in ultimul rand, temperaturile scazute iti afecteaza parul, subtiind-ul si imprimandu-i un aspect tern, lipsit de stralucire. Pentru toate aceste probleme, iti venim in ajutor cu un ghid complet de frumusete si ingrijire, astfel incat sa te poti bucura de toamna si sa arati spectaculos in acelasi timp.

Ten suplu si radiant
1. Inlocuieste crema de fata – Pe masura ce vremea se schimba, cremele hidratante pe care le-ai folosit pe durata sezonului cald nu mai fac fata cerintelor pielii tale. Expunerea la frig afecteaza secretia de sebum, astfel incat tenul devine aspru si deshidratat. De aceea, e bine sa inlocuiesti crema de fata cu una mai hranitoare, intens hidratanta. Si crema de noapte e deosebit de importanta in aceasta perioada. Aplica un strat generos inainte de culcare si lasa tenul sa ii absoarba compusii emolienti in timp ce tu iti faci somnul de frumusete.
2. Foloseste masti hidratante – Ingredientele naturale, pe care le ai deja in camara, iti pot ajuta tenul sa iasa cu bine din incercarile anotimpului rece. Incepe de pe acum sa aplici masti homemade pentru hidratare si catifelare, ca sa te asiguri ca pielea ta are parte de toti nutrientii de care are nevoie. Iti recomandam in mod special mastile cu miere si avocado, dar si pe cele cu ulei de masline, pentru ca hranesc profund tenul si indeparteaza impuritatile.

3. Fa saptamanal tratamente de exfoliere – Dupa ce te-ai distrat toata vara la soare, band coctailuri pe plaja si dansand pana dimineata, e cazul sa-ti reimprospatezi tenul cu un tratament de exfoliere. Acesta e important pentru indepartarea celulelor moarte de piele si pentru recapatarea aspectului proaspat si stralucitor. Nu e obligatoriu sa mergi de fiecare data la un salon de cosmetica. Poti prepara acasa masti exfoliante folosind fructe cu seminte mici, cum sunt capsunile, zahar sau faina de ovaz. Ai grija sa limitezi totusi aceste tratamente la unul pe saptamana. Exfolierea zilnica nu este indicata, deoarece, chiar daca la inceput tenul va arata mai tanar, pe termen lung poate cauza iritatii, mancarimi sau inrosirea pielii.
Citeste continuarea pe sfatulparintilor.ro.

×