x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Cinci greşeli comune când faci duş. Recomandările dermatologilor

Cinci greşeli comune când faci duş. Recomandările dermatologilor

30 Ian 2014   •   17:37
Cinci greşeli comune când faci duş. Recomandările dermatologilor

Pielea uscată, iritaţiile sau mâncărimea ar putea fi rezultatul unor greşeli comune pe care oamenii le fac când sunt sub duş, spun dermatologii americani Heather Woolery-Lloyd şi Heidi Waldorf, care vorbesc de cinci erori comune pe care fiecare dintre noi le poate corecta.

1) Duşurile prea lungi şi prea fierbinţi

Un duş prea lung cu apă fierbinte face ca uleiurile naturale din piele să dispară, motiv pentru care pielea devine uscată, iar eventualele eczeme pot să se agraveze. Dermatologii spun că nu este bine să oamenii să zăbovească prea mult sub jetul de apă. În ceea ce priveşte temperatura, este recomandată apa călduţă sau călâie.

Pe de altă parte, duşurile reci nu sunt recomandate decât în cazul persoanelor care tind să roşească atunci când sunt expuse la căldură. În cazul lor, apa rece contractă vasele capilare, ajutând la combaterea roşeţei.

2) Săpunurile care fac prea multă spumă usucă pielea

Cu cât săpunul folosit face mai multă spumă, cu atât îndepărtează şi uleiurile naturale ale pielii, lâsând-o uscată. Spuma săpunului este plină de surfactanţi, spun dermatologii, chimicale care reţin atât apa, cât şi uleiurile.

De multe ori, iritaţiile pielii pot fi vindecate doar schimând săpunul care face prea multă spumă, mai spun dermatologii.

3) Când rămân urme de săpun pe piele

O altă greşeală care dăunează pielii este neîndepărtarea în totalitate a săpunului de pe corp. Dermatologii spun că săpunul trebuie îndepărtat complet de pe corp, cu jetul de apă.

Ştergerea lui cu prosopul nu îl va îndepărta în totalitate, substanţele din săpun putând irita pielea şi cauza mâncărimi.

4) Masca de faţă nu se aplică după duş

Dermatologii spun că aplicarea unei măşti de faţă după ieşirea din duş mai mult dăunează tenului. Substanţele din mască sunt absorbite prea rapid prin porii dilataţi, lucru care poate duce la iritaţii.

Aceştia spun că masca de faţă ar trebui aplicată înainte de duş. La ieşirea din duş sunt recomandate doar cremele hidratante.

5) Frecarea cu prosopul

Se spune că a te freca bine cu un prosop uscat după duş pune sângele în mişcare, însă efectul asupra pielii este unul negativ.

Dermatologii spun că pielea este sensibilă după duş, iar frecarea cu un prosop aspru nu face decât să o usuce din cale afară de mult.

Aceştia recomandă tamponarea cu prosopul, în locul frecării energice.

×
Subiecte în articol: duş greseli dus sapun prosop