x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Medicul de familie 6 beneficii ale consumului de smochine în perioada iernii

6 beneficii ale consumului de smochine în perioada iernii

de Anastasia Paul    |    15 Dec 2023   •   19:45
6 beneficii ale consumului de smochine în perioada iernii

Smochinele sunt fructe delicioase cu multe beneficii asupra sănătății, însă pare puțin neobișnuit să le consumi în sezonul rece.

Smochinul este un arbore care face parte din familia duzilor. Fructele au gust dulce și o textură moale. Conțin și mulți nutrienți, ceea ce le face perfecte pentru a fi mâncate în perioada iernii. 

Iată 6 beneficii ale consumului de smochine în perioada când temperaturile sunt scăzute:

1.Imunitate

Susțin imunitatea organismului datorită conținutului bogat în antiohidanți, inclusiv vitaminele A, C și zinc. Ajută astfel corpul să lupte împotriva răcelii și gripei.

2. Digestie

Susțin digestia întrucât smochinele sunt laxative naturale prin conținutul ridicat de fibre. Hrănesc și tonifică intestinele, distrugând bacteriile dăunătoare și promovând un mediu intestinal sănătos. 

3. Antioxidanți

Smochinele, îndeosebi cele coapte, sunt bogate în polifenoli care au proprietăți antioxidante, luptând împotriva radicalilor liberi. 

4. Osteoporoză

Sunt benefice pentru sănătatea oaselor deoarece conțin calciu, magneziu și fosfor, fiind o sursă consistentă de minerale. Previn astfel riscul de a dezvolta osteoporoză. 

5. Tensiune arterială

Ajută la menținerea unei tensiuni arteriale potrivite. Consumul de sare (sodiu) în cantități mari poate duce la o deficiență de potasiu, ceea ce crește presiunea arterială. Smochinele aduc un aport important de potasiu în organism, ceea ce are un impoact pozitiv asupra acesteia. 

6. Scăderea în greutate

Conținutul ridicat de fibre din smochine ajută la menținerea unei greutăți sănătoase întrucât crează senzația de sațietate, reducând senzația de foame și pofta de dulciuri, wionews.com.

×
Subiecte în articol: smochine iarna