Smochinul este un arbore care face parte din familia duzilor. Fructele au gust dulce și o textură moale. Conțin și mulți nutrienți, ceea ce le face perfecte pentru a fi mâncate în perioada iernii.
Iată 6 beneficii ale consumului de smochine în perioada când temperaturile sunt scăzute:
1.Imunitate
Susțin imunitatea organismului datorită conținutului bogat în antiohidanți, inclusiv vitaminele A, C și zinc. Ajută astfel corpul să lupte împotriva răcelii și gripei.
2. Digestie
Susțin digestia întrucât smochinele sunt laxative naturale prin conținutul ridicat de fibre. Hrănesc și tonifică intestinele, distrugând bacteriile dăunătoare și promovând un mediu intestinal sănătos.
3. Antioxidanți
Smochinele, îndeosebi cele coapte, sunt bogate în polifenoli care au proprietăți antioxidante, luptând împotriva radicalilor liberi.
4. Osteoporoză
Sunt benefice pentru sănătatea oaselor deoarece conțin calciu, magneziu și fosfor, fiind o sursă consistentă de minerale. Previn astfel riscul de a dezvolta osteoporoză.
5. Tensiune arterială
Ajută la menținerea unei tensiuni arteriale potrivite. Consumul de sare (sodiu) în cantități mari poate duce la o deficiență de potasiu, ceea ce crește presiunea arterială. Smochinele aduc un aport important de potasiu în organism, ceea ce are un impoact pozitiv asupra acesteia.
6. Scăderea în greutate
Conținutul ridicat de fibre din smochine ajută la menținerea unei greutăți sănătoase întrucât crează senzația de sațietate, reducând senzația de foame și pofta de dulciuri, wionews.com.